Soren Nissen wint eerste etappe BeMC Robbert de Nijs toont goede vorm met tweede plaats

Soren Nissen wint in La Roche de eerste etappe van de BeMC, de hardste mountainbike wedstrijd van België. Robbert de Nijs is tweede en toont zijn nog immer goede vorm. Frans Claes is derde en erg content over dit resultaat.

Fotocredits via FB pagina van BeMC

Soren die tijdens het EK nog een zeer slecht weekend kende is in ieder geval nu blij met zijn huidige vorm, het commentaar van Soren over vandaag,

“Soren Nissen; Yess ik heb een goede dag gehad vandaag. Het bleef erg lang bij elkaar en ook de andere rijders zijn sterk. Een paar keer waren er pogingen om weg te geraken maar telkenmale kwam het weer bij elkaar. In het laatste stuk van de wedstrijd heb ik dan 1 keer alles op alles gezet en kon weg rijden bij Robbert de Nijs en Frans Claes. Op het einde hield ik ruim een minuut over op deze 2 toppers en dat voelt echt heel erg goed. Op naar morgen”

Robbert de Nijs is tweede vandaag, een zeer goede prestatie en het toont aan dat hij erg goed in vorm is. De reactie van Robbert over vandaag,

“Robbert de Nijs;

Op de startklim, die niet onder doet voor die van Houffalize, voelde ik me al goed. Attent mee voorin en relaxt op de fiets, maar de groep was nog groot. Na een kilometer of 30 kwam de eerste serieuze poging om de groep wat kleiner te maken. Ik zat iets te ver naar achter en moest een gaatje dichttrekken, maar kwam er zonder problemen weer bij.

Het parcours was echter erg snel, dus het tafereel van aanvallen en teruggehaald worden bleef zich herhalen. Wel zat ik telkens gemakkelijk voorin, dus ik behoorde duidelijk tot de sterkste.

Met nog 15km voor de boeg viel ik aan met Frans Claes, Laurens Sweeck zat in ons kielzog maar had het niet makkelijk. Søren Nissen wist het gat nog te dichten en ging erop en erover. Sweeck wist ik te lossen, en een gaatje dat was ontstaan tussen Claes en mij dichtte ik weer. Samen trokken we het gas open richting de streep, waar ik de sprint in mijn voordeel wist te beslissen!

Een droomstart van de Belgian Mountainbike Challenge (BeMC), maar er zijn nog twee dagen voor de boeg. Nu goed herstellen voor de langste rit morgen!”

Frans Claes is de eerste Belgische biker die eigenlijk twijfelde over zijn vorm maar nu heel erg content is met zijn derde plaats, de reactie van Frans over vandaag,

“Frans Claes; Bij de start van de eerste etappe heb ik nog erg getwijfeld over de vorm, de voorbereiding was immers niet top. In de eerste kilometers voelde ik mij echter al erg goed en dat gaf al hoop voor deze etappe. Met een groep van pak hem beet 12 bikers bleven we over en het ging in rap tempo. Op een gegeven moment ben ik dan met Robbert weg gereden en voor de laatste klim zat Soren Nissen op 20 sec. Soren kwam echter rap voorbij en zelf kreeg ik even een rekening gepresenteerd van mijn inspanningen. Robbert kwam er dan ook weer bij en samen zijn we naar de finish gereden. Soren was gaan vliegen en Robbert was ook te sterk. Een derde plaats was mijn deel en misschien zit er wel meer in voor de volgende 2 dagen. Voel me weer sterker worden en dat bied kansen, hoewel Soren wel erg sterk rijdt momenteel”

Een sterke Wout Alleman die altijd goed presteerd in de BeMC kreeg af te rekenen met een hongerklop omdat hij in de wedstrijd niet genoeg kon eten en last had van zijn maag. Morgen hopelijk een betere dag vertrouwt Wout ons toe.