Soren Nissen wint etappe Sam de Nijs derde in Lanzarote

In Lanzarote is de inmiddels goed gekende wedstrijde 4 stage mtb race gisteren van start gegaan. Georganiseerd door de bekendste sportclub “Club La Santa” op het eiland en graag gedaan bij de bikers. Normaal is het er een ongeveer 15-18 graden in Januari maar de wedstrijd is IVM de pandemie verplaatst naar eind Mei. Soren Nissen de Deense Luxemburger is een van de favorieten voor deze 4 daagse etappe wedstrijd, Sam de Nijs is misschien wel een verassende 3e vandaag, alhoewel Sam in marathons rijden erg goed is dus geen verrassing. Offroadbikers vroeg Soren Nissen en Sam de Nijs naar hun ervaringen van de eerste etappe.

Soren Nissen over de eerste etappe in het warme Lanzarote;

“Ik voelde me niet helemaal super bij het opstaan deze morgen, normaal is deze wedstrijd in Januari en is het veel koeler. In de wedstrijd zelf ging het een beetje stroperig vanaf het begin maar gaandeweg de wedstrijd kwamen mijn benen beter op stoom en ikzelf ook. Vandaag kon ik het uiteindelijk in een lange sprint afmaken tegen Ismael Ventura en kon de etappe zege pakken na een harde wedstrijd. Ik was in het begin wel wat bang voor de 2 Spanjaarden die ik in een eerdere wedstrijd tegen ben gekomen maar ik heb ze niet gezien in de wedstrijd. Sam de Nijs de nummer 3 was ook erg aanwezig in de wedstrijd en iemand om rekening mee te houden. Voor nu is het recupereren en op naar de dag van morgen. Goed en veel drinken en jezelf verzorgen tijdens de wedstrijd is belangrijk. Ik zie uit naar de tijdrit en hoop dan de uiteindelijke pace te kunnen zetten voor de wedstrijd”

Sam de Nijs over zijn dag van gisteren;

“Voelde me goed vandaag en het ging behoorlijk hard. Had eerst ff de kat uit de boom gekeken om vervolgens ff aan de boom te schudden in de eerste klim waar ik gelijk een gat pakte van 30 seconden. Hierdoor kreeg ik vrij snel een beeld met wie ik rekening moest houden. Uiteindelijk op de laatste echt steile klim en de singletrail nog een afscheiding veroorzaakt. Op de laatste 5KM wel last van kramp maar uiteindelijk nog 3e op iets van 10 seconden. Zat in de laatste singletrail achter een Spanjaard, dacht dat hij nog frisser was maar hij moest vrijwel gelijk lossen. Toen waren de kansen op winst verkeken. Evengoed ben ik dik tevreden”

Mooie resultaten van twee bikers uit de Benelux, een uit het noorden van de Benelux en 1 uit het zuiden van de Benelux. Wij hopen dat ze beide goed rijden vandaag en dat er een mooie strijd is.