Soren Nissen wint vierde etappe Sam de Nijs tweede

In de 4 stage mtb race was het vandaag de laatste dag met een mooie lange etappe van ruim 81 km met een zeer mooie 1633 hm te verwerken. Na de dag van gisteren waarin Soren Nissen ondanks twee slechte en zieke dagen de 2e plaats in beslag nam en op 19 sec van de eerste plaats in het algemeen klassement strand. Sam de Nijs die duidelijk geen klim cq tijdrit benen had wordt slechts 9e. Vandaag zou dan de beslissing vallen in de wedstrijd. De laatste klim van een half uur zou de uiteindelijke schifting teweeg brengen.

Fotocredits via 4 stage mtb race.

Het relaas van Soren Nissen van de laatste 2 dagen;

Na de nodige maagkrampen die Maandag begonnen op de dag van de tijdrit voelde ik me erg slecht. Niets gegeten en alleen wat cola om mijn maag wat rustiger te krijgen. Ondanks alle buikkrampen die ik had te verteren zat er net genoeg in de tank om de 2e plaats te pakken in de tijdrit en slechts 19 sec van nummer 1 te eindigen. Mijn maag krampen waren goeddeels verdwenen en vandaag zou het in de langste etappe alles of niets worden. Ik kon een mooi tempo aanhouden en in de groep mee naar de laatste klim komen. Daar heb ik mijn voordeel gepakt en kon ik een kleine voorsprong uitbouwen. De winst in de etappe en het algemeen klassement waren voor mij. Het ging echt niet vanzelf maar de overwinning smaakt erg goed”

Fotocredits via 4 stage mtb race

Sam de Nijs is dan vandaag 2e geworden in de etappe en pakt uiteindelijk een 4e plaats algemeen. Sam weet waaraan te werken en kan tevreden terugzien op deze 4 daagse wedstrijd. Het relaas van Sam de Nijs van gisteren en vandaag;

Ja had een off-day vandaag. Klim tijdritten zijn blijkbaar niet helemaal mijn ding. Wat mogelijk ook wel meespeelt is mijn inspanning van gister en dat ik die niet helemaal lekker verteerd heb. Evengoed top tien en dus tevreden voor mijn eerste echte stage race”

“Vandaag 2e na echt een goeie etappe. Vanaf de start goed van voren en op de eerste klimmen goed voorin. Na 20km werd langzaam de gashendel open gedraaid op de eerste wat langere klim. Daarna volgde een lange afdaling naar het laagste punt. Ismael Ventura en ik weten dat we het beste kunnen dalen dus we probeerde druk uit te oefenen op de rest door echt vol naar beneden te rijden met hier en daar wat risico. Uiteindelijk zorgde dit ook voor de eerste schifting en bleven we met 7 man over. Toen kwam de langste klim en vrijwel vanaf de voet merkte ik al dat Soren en Victor te hard gingen. Mijn eigen steady tempo gereden en eigenlijk werd het gat niet groter tot het laatste steile stuk. Ik had de teamgenoot van Victor in me wiel en die wilde vanaf de top van de klim (50KM) en het 70km punt geen meter op kop rijden. Mijn tank raakte aardig leeg maar toen kreeg ik Victor weer in het vizier en op een losse zandklim moest Victor van de fiets waardoor ik in 1 keer 30 seconden dicht reed. Nu had ik 2 teamgenoten, waarvan Victor de leider, in mijn wiel en Nissen was in zicht. Uiteindelijk wist ik de 2e plek in de daguitslag nog op te eisen. Super tevreden met mijn 3 podiums in 4 dagen”