Super week Nederlandse mountainbikers in Nove Mesto

Nove Mesto Na Morave zal nog een tijdje doordonderen in de geheugens van het Nederlandse mountainbiken. Super resultaten na een lange periode van bijna wedstrijdloze weekenden. De eerste Worldcup wedstrijd vorige week en dit weekend gelijk de tweede erachteraan op dezelfde locatie. De gevestigde namen die plaats moeten maken voor een nieuwe maar wel al reeds gevestigde jongere garde mountainbikers. Nederlandse mountainbikers en sters die een hoofdrol spelen in en tijdens de eerste en tevens laatste 2 Worldcup wedstrijden van dit seizoen.

Gerben de Knegt als zijnde de Bondscoach mag met verwachtingen afreizen naar Oostenrijk voor het WK mountainbiken aankomende weekend. Met 6 dikke podium plaatsen zijn in ieder geval Anne Terpstra en Milan Vader klaar voor de mondiale titelstrijd. Wat deze 2 toppers hebben laten zien in Nove Mesto is iets wat er nu na jaren investeren uit komt. Dit in de Elite categoriëen, in de U23 categoriëen en de Junioren categoriëen hebben we ook nog stevige ijzers in het vuur. Ceylin Carmen Del Alvarado die behalve in het veldrijden inmiddels ook winnares is van een Worldcup mountainbike wedstrijd in een discipline die zo veel groter is dan het veldrijden. Hoe wil je het geserveerd hebben, we mogen nog steeds hopen dat Ceylin kiest voor het WK ?! en niet voor de Superprestige in Gieten.

Wat gaat het komende weekend worden tijdens het WK in Oostenrijk ? Wie het weet mag het zeggen. Feit is wel dat er bijvoorbeeld een Nino Shurter die bekend staat om zijn sprint kwaliteiten het in het afgelopen weekend aflegd tegen Avancini en onze eigen Milan Vader. Feit is dat Anne Terpstra afgelopen week haar goede resultaten voortzet met 2 klinkende tweede plaatsen “3 maal is scheepsrecht” en ze heeft een plan voor aankomende weekend.

Laten we er vooral van genieten, er voor gaan zitten en juichen als er podium plaatsen worden behaald. Laten we een feestje bouwen als er een Nederlandse wereldkampioen uit komt en die kansen liggen er echt wel dat hebben de laatste 2 worldcups bewezen.

Laten we ook vooral niet vergeten dat er in de XCE een ijzersterke Jeroen v Eck aan de start staat, dat er ook een super gemotiveerde Kjell van de Boogerd bij de E-Mountainbike wedstrijd aan de start staat. Hoezo is Nederland als klein land geen mountainbike land 🙂

Leogang-Salzburgerland here we come, Dutchies for the win.