Suprematie van Nederland op eerste dag WK Dubendorf

De eerste dag tijdens het WK in Dubendorf is een eclatant succes geworden voor de Nederlandse selectie van werelds beste CX rijders. Onder aanvoering van de immer goedgeluimde en temperende Gerben de Knegt is de Nederlandse armada een ongekend offensief begonnen. Zeven van de negen medailles binnen trekken is een som van vele, hele vele delen.

Er zat natuurlijk na het kampioenschap in Nederland al wat aan te komen. De junior vrouwen die maar eens af en toe iemand op het podium dulden en plaats 1 en 2 innemen in de persoon van Shirin van Anrooij en Puck Pieterse. Kort achter het podium dan nog Fem van Empel die pas onlangs het voetbal vaarwel heeft gezegd. Het beloofd voor de toekomst.

De U23 is vrijwel het gehele seizoen gedomineerd door België ?! Waar waren ze vandaag. Ik heb met open mond zitten kijken. Ryan Kamp was zeker op tijd in topvorm, de laatste 2 worldcups waren al zijn prooi. Eerste jaars U23 en dan op deze manier wereldkampioen gaan worden. WOW en mijn god is een passend antwoord. Mees Henderiks die zich in de hem eigen stijl naar de 3e plaats heeft gereden. Daar achter ook Pim Ronhaar op een 5e plaats. Hier kun je mee thuis komen.

Het klapstuk van de dag, de Elite vrouwen. Het werd wat wel werd verwacht een 4 woman Dutch talent show. Ongekend wat er gebeurt, op deze manier spelen met de concurrentie. Yara, Annemarie, Ceylin en Lucinda die er vanaf de start bepaalden wat er gebeurde aan het front van de wedstrijd. Na een 1.5 tot 2 ronden waren het de drie toppers Annemarie, Ceylin en Lucinda die uit gingen maken wie er die trui mee ging nemen.

Lucinda die nog eens af te rekenen kreeg met een gebroken zadelpen, Annemarie en Ceylin die wachten tot ze weer terug was, ongekend hoor. Een open eerlijke strijd die tot op de laatste snik werd gestreden. Het leek er echt op dat Annemarie de sterkste was, ik vroeg me af waarom ze niet verder weg reed. Ceylin die het enkele malen met een schijnbeweging probeerde maar niet slaagde om weg te komen. Lucinda die ook zichzelf absoluut niet spaarde. Het kwam aan op een sprint waarin Ceylin del Carmen Alvarado de laatse restjes uit haar getergde lijf peuterde en Annemarie Worst verslaat voor de WK titel. Zo mooi en ongekend spannend. Die vrouwen hebben in ieder geval met zijn allen seizoen 2019-2020 gekleurd.