Team REBEL stelt zich voor als platform voor jonge mountainbikers

Team REBEL biedt platform voor jonge mountainbikers om door te groeien tot de wereldtop.

 

ZEVENAAR – Team REBEL is de naam van een nieuwe mountainbikeploeg die zich richt op jonge talentvolle mountainbikers. Het doel van de ploeg is het ontwikkelen van talenten zodat zij kunnen doorstromen naar de internationale top. Dat gebeurt in een internationaal wedstrijdprogramma, waarin de coureurs een trainingservaring op hoog niveau krijgen aangeboden. De talentontwikkeling zal vooral gebeuren tijdens de tweewekelijkse teamtrainingen; specifieke mountainbike techniek en corestability trainingen die gezamenlijk uitgevoerd worden. Dit wordt verder uitgebouwd met trainingsstages in Zwitserland. Een voormalig Zwitserse bondstrainer, die bijgedragen heeft aan de successen van de huidige Olympisch Kampioen, zal Team REBEL de fijne kneepjes van het vak bijbrengen tijdens deze stages.

Volgens de oprichter van het team, de 19-jarige Bart van Bindsbergen, zelf ook renner bij zijn eigen ploeg; ‘Zwitsers hebben in het mountainbikewereldje dezelfde statuur als Nederlanders in het schaatswereldje, dáár zit de absolute wereldtop.’ Van Bindsbergen heeft door de jaren heen de nodige ervaring in deze sport opgebouwd op internationaal niveau, ervaring die hij door kan geven aan de jonge talenten. ‘Door mezelf tijdens de teamtrainingen een rol als trainer op te leggen dwing ik mezelf om continu te blijven verbeteren, om altijd dat kleine beetje beter te blijven dan die jonge knapen.’; zo stelt Van Bindsbergen.

Team REBEL is van mening dat de talentontwikkeling beter gefaciliteerd kan worden dan bij de bestaande mountainbike teams gebeurd, dit is ook de één van de redenen waarom het team is opgericht. Het team wordt door Bart van Bindsbergen en Jeroen Teunissen van Manen in goede banen geleid. Bijkomend voordeel is dat Jeroen een studie sportpsychologie volgt, veel nieuwe inzichten die hij daar op doet kunnen worden toegepast binnen het team. In de ogen van de teamleiding is de samenkomst van al deze elementen de sleutel tot succes op het gebied van talentontwikkeling.

De ploeg bestaat uit de volgende renners: nationaal nieuwelingenkampioen Mick van Dijke (Colijnsplaat, junior), de nummer drie van het NK bij de nieuwelingen Tim van Dijke (Colijnsplaat, junior), Bas Martijnse (Eerbeek, junior), Niels van Uum (Harderwijk, junior), Beau de Wijn (Ugchelen, nieuweling), Bart van Binsbergen (Zevenaar, belofte), nationaal jeugdkampioen Rens Teunissen van Manen (Oosterbeek, jeugd). De renners komen in actie in de Nederlandse topcompetitie, de Benelux Cup, de Duitse Bundesliga en Zwitserse Swiss Bike Cups. De progressie van het team is te volgen op de teamwebsite, www.teamrebelbikes.nl.

 

Het team wordt ondersteund door Didata Automatisering, een softwarebedrijf uit Didam. Daarnaast ondersteunt Mannenonderweg, een bedrijf dat zich richt op coaching en begeleiding van (mannelijke) ondernemers, het team.