Teamvoorstelling Stappenbelt-Specialized MTB team

Apeldoorn is de plaats van handeling voor de teamvoorstelling van het Stappenbelt-Specialized mountainbike team. Twee kampioenen in de gelederen en in de vorm van een jong talent en een oudgediende top biker is de versterking voor dit seizoen gewaarborgd.

Een teampresentatie, die anders begint met een leuke toertocht met begeleiding van het team in 2 verschillende klassen, recreatief en sportief. Apeldoorn en zijn omgeving staat garant voor een mooie tocht over de singletracks en trails rondom deze sportieve stad in Gelderland. De fietsen waren natuurlijk van Specialized wat garandeert dat er topmateriaal klaar stond , ook voor de offroadbikers.eu-crew.

Met Jeroen van Eck, de regerend Europees kampioen XCE, is er natuurlijk altijd stof tot nadenken en genoeg te vragen en te bepraten. Een heerlijke en mooie tocht bracht ons na ruim anderhalf uur terug bij de kern van het mountainbiken in Apeldoorn , op het parcours en het finish grasveld alwaar nog wat leuke mountainbike geënte spellen plaats vonden.

Na een verfrissende douche en de nodige voeding na de inspanning ging na veel wachten op de apotheose van deze avond de voorstelling van het team van start. Gert Stappenbelt van de gelijknamige Specialized conceptstore in Apeldoorn geeft kort en krachtig weer waar het in het team om draait , Gert is ook al erg lang een van de initiatief nemers van dit team.

“De jeugd heeft de toekomst en in het voordeel van de wielersport proberen we ook die toekomst veilig te stellen. Dit is onze insteek om sponsor te zijn en te blijven”

Development team:

Ploegpresentatie_Stappenbelt2016_043Dit gedeelte van het team heeft jonge talenten in de Junioren categorieën in de vorm van 1e jaars Junior Rob Gambon, 2e jaars Junior Maikel Kleiboer en Junior vrouw Kiki van Asselt onder haar hoede. Doel is om met deze 3 mountainbikers te proberen in het Nederlandse wedstrijdgebeuren en in de Pearl Izumi-cup podiumplaatsen te scoren. Mogelijk in Europa cup Juniorwedstrijden punten te scoren met mooie resultaten. Een heel belangrijk doel van alle 3 deze bikers is het NK dat dit jaar in Nieuwkuijk plaatsvindt.

David Nordeman, 1e jaars belofte en een absoluut talent bij de junioren die vanuit dit team zijn weg op het mountainbikepad gaat vervolgen. Belofte en een groot talent zal zich dit seizoen gaan verbeteren en ook het NK is een doel op zich voor David, vooral klimwedstrijden is het terrein van deze jonge talentrijke flyer.

Erik Groen, afgelopen seizoen een positieve weg ingezet en doorgroeien is zijn goal dit jaar. Podiums en grotere wedstrijden rijden waaronder binnenkort al een meerdaagse wedstrijd in het buitenland. Ook in de Pearl Izumi-cup en het NK betwisten in Nieuwkuijk, waar Erik zich helemaal thuis voelt, is een belangrijk doel dit seizoen.

Ploegpresentatie_Stappenbelt2016_029Jeroen van Eck, Europees kampioen XCE, vele mooie wedstrijden gereden en gewonnen vorig seizoen. De investering van afgelopen winter rendeert hopelijk 3 april als in Apeldoorn de eerste XCE wedstrijd wordt verreden. Jeroen wil op zijn thuisparcours het seizoen met een knaller openen. De spetterende opkomst van Jeroen tijdens de team presentatie geeft al vorm aan de durf en lef die deze topbiker heeft.

“Het nieuwe team shirt komen showen in een bodypaint outfit was absoluut de knaller van de avond en geeft ook zijn ambitie voor dit seizoen weer”

 

Jeroen Boelen: Streetracekampioen van Nederland en deze titel wil Jeroen dolgraag nog eens veroveren. Zijn tomeloze inzet voor de mountainbikesport en zijn wedstrijdmentaliteit zorgen voor een mooie seizoensopbouw, waar winnen een belangrijk gedeelte van mag zijn. Tevens is de ervaring van Jeroen een mooie opsteker voor de jonge garde en hij zal graag de jonge garde de weg wijzen in het metier.

Een mooie drukke dag werd afgesloten en ons rest nog om de leden van het team te bedanken voor het uitstekend begeleiden van de tocht en de spelletjes , tevens Gert Stappenbelt voor het regelen van de mountainbikes , de begeleiding voor het natje en droogje.

Ploegpresentatie_Stappenbelt2016_025