Teampresentatie ZZPR-HanClean-Orange Babies Cycling team

De teamvoorstelling van ZZPR-HanClean-Orange Babies Cyling team vindt plaats in het Willem II stadion in Tilburg. De formatie van Frank Groenendaal stelt zich voor aan het publiek en de pers voor een nieuw seizoen op de crossfiets. Merida is mee aan boord gekomen als fietsleverancier, ook gaat de focus weer wat meer richting de jongere renners en rensters.

ZZPR

De coryfeeën van de ploeg staan in slagorde opgesteld om hun plannen voor seizoen 2016-2017 te vertellen. Dit alles na het voorwoord van Frank Groenendaal en Rien van Horik, die de presentatie aan elkaar praat vanavond. Mooie plannen die horen bij datgene wat ze kunnen presteren. Nog steeds heeft het keurkorps van Frank Groenendaal de grandeur van een mooie ploeg. De nadruk komt ook meer op het opleiden van talenten te liggen. Talenten zijn er genoeg, scout daar maar eens de goede tussen uit.

Frank Groenendaal stelt in het voorwoord dat deze ploeg ook een hechte familiaire band heeft en dat de teamleden veel voor elkaar over hebben. Een heel mooi dankwoord richting alle sponsoren is door Frank uitgesproken. “Zonder deze mensen, die ook een hart hebben voor de wielersport, is het niet mogelijk wat we nu doen. Als een van de weinige ploegen hebben we dankzij onze sponsoren het materiaal en de kleding voor het seizoen al volledig op orde.” De materiaalmensen en verzorgers, die belangrijk zijn voor de ploeg, worden uitgebreid bedankt.

WP_20161006_005

Daphny van de Brand en Johan van de Ven gaan trachten de groep renners op een hoger niveau te brengen. De renners hebben de kans om onder de schema’s en bezielende leiding van dit ervaren duo hun prestaties te verbeteren. Daphny heeft natuurlijk zeer veel ervaring in het veldrijden en wil haar ervaring graag gaan delen met deze enthousiaste groep. Ook Johan van de Ven heeft veel ervaring in trainen en training geven en wil dat graag delen. De Merida-fietsen zijn via CycleXperience in Uden geleverd en opgebouwd. Wat betreft het materiaal en de mogelijkheden zit het wel goed bij dit team.

De jonge garde van de ploeg bestaat uit mooie talenten van zowel vrouwen als mannen. Junioren en beloften zijn goed vertegenwoordigd.

Junioren en beloften

Bart Artz, Bart Hazekamp, Ryan Kamp, Koen van Helvoirt en Inge van der Heijden zijn de jonge toppers uit de ploeg. Deze renners gaan voor het komende seizoen natuurlijk op zoek naar sportief succes. Dat zulk succes gaat komen, dat staat buiten kijf. Hard werken is ook wat je verder brengt in deze sport. Continuïteit is belangrijk in een carrière als veldrijder. Elk jaar weer wat sterker worden, betekent elk jaar weer wat verder naar voren en meer ervaring. Niet te veel verlangen van jonge talenten en ze tijd geven om te groeien. Onder de bezielende leiding van deze ploeg gaat dat vast lukken.

Beloften is een belangrijke categorie voor de toekomst. De echte toppers zie je al bij de beloften terugkomen op de diverse podia.

Suzanne Verhoeven, Maaike de Heij, Yannick Vrielink en Bjorn van der Heijden hebben natuurlijk ook internationaal al ervaring opgedaan. Nu is het tijd om die stap extra te zetten. De internationale, maar ook de grotere nationale wedstrijden worden met rood aangestreept en daar willen ze goed presteren. Focus zal er hier al zijn op ieder zijn favoriete wedstrijden. Een parcours dat geschikt is voor de één, zal ooit wat minder zijn voor de andere renner.

Elite

De Elite-categorie wordt al enkele jaren vertegenwoordigd door Twan van den Brand, Gert Jan Bosman en Patrick van Leeuwen. Patrick van Leeuwen, die aan zijn laatste seizoen bezig is, lijkt beter dan ooit in vorm te raken. De jongste weken kwamen er al mooie resultaten van hem in de diverse wedstrijden. Twan van den Brand heeft een topseizoen gedraaid op de weg en wordt ook nog Nederlands Kampioen Streetracen. Twan heeft in Gieten al een 17e plaats behaald, wat een mooie opsteker is. Gert Jan Bosman is ook een wegcoureur die een leuk seizoen draait, maar net nog eens graag dat dubbeltje zijn kant op wil zien vallen. Gert Jan zal een beperkt programma rijden.

Heel belangrijk is de wil en motivatie hebben om goed te presteren volgens Frank Groenendaal. Van daaruit kunnen wij nu doen wat we doen met deze groep veldrijders.