Teampresentatie KMC Mountainbike Racing Team

Vroeg op pad vandaag op een natte regenachtige Donderdag in januari. De Teampresentatie van het Team van ons aller Bart Brentjens. Brentjens Mountainbike Racing team of zoals het nu gaat heten het “KMC mtb racing team”

Waarom zo vroeg op pad voor een teampresentatie ? Heerenveen is niet aan de deur maar het interessante is dat Bart Brentjens nieuwe naamsponsoren heeft gevonden die meegaan tot minimaal de spelen in Parijs. Daarbij opgeteld dat er twee nieuwe buitenlandse renners aangetrokken zijn, maakt het leuk om weer eens een kijkje te gaan nemen in de keuken van het Brentjens mountainbike team.

De Brabantse gezelligheid komt in het kantoor van KMC goed tot uiting. Volop belangstelling en dat alles in goede banen geleid door Petra en Lieske. In afwachting van de presentatie een heerlijk bakje koffie en bijpraten met enthousiastelingen uit de mtb-wereld.

Rijders van het team zijn uit Nederland; Lotte Koopmans en David Nordeman. Uit de Oekraine; Yana Belomoina en Sasha Hudyma. Uit Estland; Janika Loiv. Uit Noorwegen; Ole Rekdahl en uit Letland; Martins Blums

Belangrijke sponsoren, met in ieder geval materiaal, zijn KMC en ook als naamsponsor. KMC, die hun sporen al lang verdiend hebben in de mountainbikewereld. KMC maakt graag gebruik van de diensten van het KMC mtb racing team om hun producten nog verder te ontwikkelen en meer naamsbekendheid te krijgen.

Materiaal

Ridley als leverancier van topfietsen is aan boord met de mountainbikes. Jochim Aerts, de SEO van Ridley, bevestigd desgevraagd dat ze onderweg zijn om samen met het team van Bart Brentjens hun mountainbikelijn verder te ontwikkelen en op deze manier een zeer sterk Europees product neer willen zetten als tegenhanger van alle Amerikaanse mtb merken. De hardtail staat al erg goed op punt met een Europees geproduceerd frame van 800gr wat als erg sterk te boek staat. De fully staat al ver, maar met de kennis van het team gaat deze nog verder doorontwikkeld worden.

Vittoria als leverancier van de banden is geen onbekende naam in het wereldje. Noem de naam Mezcal en Barzo en iedereen weet bijna waar het over gaat. Ook hier is een fabrikant aan boord gekomen die weet hoe het werkt en die de feedback van het team gebruiken om hun mtb banden sterker, beter en polyvalenter te maken.

DT Swiss als leverancier van de vorken, dempers en wielen is na een kleine afwezigheid ook weer terug in het team. Kleine verbeteringen aan de Dempers , verende vorken en wielen maken de mountainbikes beter af om richting de hoogste top te gaan in kwaliteit en kwantiteit.

De merken die allemaal een sterke binding in of met Europa hebben als leverancier en producent. Hier is een mooie lijn ingezet met een synergy die onderling sterk aanvoelt en samenwerkingen waar goede dingen uit voort gaan komen. Elke kleine verbetering is goed en maakt elk merk uiteindelijk sterker.

Met alle andere kleinere sponsoren heeft het KMC mtb racing team een goede en sterke band opgebouwd die ze samen in ieder geval naar Parijs gaat brengen. Dat Parijs is bij de vrouwen vermoedelijk geen probleem om aan de start te staan maar bij de Nederlandse mannen is het nog niet eenvoudig. Er dienen genoeg punten verzameld te worden om in aanmerking te komen voor plaatsing. David Nordeman en andere Nederlandse mountainbikers gaan aan de bak om dat te verwezenlijken.

Wij wensen het KMC mtb racing team een mooi seizoen toe en hopelijk zien we mooie dingen terug in de wedstrijden.