Teamvoorstelling KTM Bikevision met Zoë Mulder zet in op jonge talenten

In Brustem bij Fietsen Loix werd het KTM Bike Vision UCI MTB team voorgesteld. Fietsen Loix is onlangs officieel KTM dealer geworden en ontving het team in hun prachtige fietsenzaak.

KTM Bike Vision treed in 2018 aan met 14 renners, waaronder 5 UCI renners. Het team behaalde voor het derde jaar op rij zijn UCI status,  waar ze toch wel bijzonder trots op zijn. In het belang van de mountainbikesport in België hadden we natuurlijk graag meer UCI teams gezien, maar net zoals vorig jaar zijn er maar twee Belgische teams die in dit verhaal geloven. We blijven met ons gedachten goed doorgaan, jongeren kansen geven. Zo kunnen ze ook van het internationale toneel proeven en we willen hun daarin optimaal begeleiden. Met een sterke partner als KTM kunnen we de lat weer hoog leggen zegt teammanager Dirk Berden.

Voor het eerst in onze geschiedenis staan we met twee dames aan de start. Met Zoë Mulder en Elien De Wachter stappen we in het dames mountainbike. Zoë is al her en der bekend in de mountainbike wereld, Elien begint er pas aan. Naast de twee dames bestaat onze ploeg nog uit 12 heren verdeeld over bijna alle categorieën haalt Dirk aan.

 

Renners 2018 :

 

Zoë Mulder : U19 dames (UCI)

Elien De Wachter : U23 dames

Freek Verheyden : U15

Thomas Janssens : U17

Sander Kielich  : U17

Vincent Berden  : U17

Djeff Verheyden : U19

Dries Janssens : U19 (UCI)

Niels Van Ham : U23

Pieter Janssens : U23 (UCI)

Tom Van Ingelgom : U23 (UCI)

Rob Vanden Haesevelde : U23 (UCI)

Wim Soete: Master

Jurgen Thierens : Master

 

Met Zoë en Dries zullen ze deelnemen aan de Europese junior series. Rob, Tom en Pieter doen mee aan de Europese wereldbekers.

Een drukke kalender in 2018 dus voor het team van Sonja en Dirk. Naast de Belgische wedstrijden zullen ze te zien zijn in de 5 Europese wereldbekers , de Europese junior series en nog verschillende buitenlandse wedstrijden.