Teamvoorstelling Olympia Cicli Mountainbike team

Het Brabantse Veghel is decor en geboorteplaats van het Olympia Cicli mountainbike team. Ambitieus en met veel talenten aan boord voor dit seizoen. Doelen voor dit seizoen, minimaal hetzelfde als vorig seizoen en de Nederlandse driekleur in de ploeg brengen.

Ambitie genoeg en ook de kwaliteit van rijders op het topmateriaal van Olympia is meer dan genoeg. Hoe gaat dit een invulling krijgen voor seizoen 2020. OA beginnen ze komende week met een trainingskamp en aansluitend daarop al voor enkele rijders de UCI wedstrijd van Banyoles in Spanje rijden.

Een van de speerpunten van de ploeg is Fem van Empel. Fem die is gestopt met voetballen en uit een familie komt die groot geworden is met cross en mountainbiken. Het heeft haar nu al geen windeieren gelegd en de keus om over te stappen op de offroad sport is een weloverwogen beslissing. Voor Fem staat dit jaar in het teken van leren en grenzen verleggen. Over 1 week brand het los in Banyoles en de verwachting gaat zijn ?? Veel leren en indrukken opdoen is het hoofdmotto voor de komende weken. Voor het komende weekend is voor Fem al een plaatsje in de Selectie onder de bezielende leiding van Gerben de Knegt gereserveerd. Ook het trainingskamp vooraf gaat al weer een mooie indruk leveren aan haar seizoen.

Ander speerpunt van de ploeg bij de mannen is Tom Schellekens. Deze eerstejaars Junior miste vorig seizoen op een haar na de titel bij de Nieuwelingen en wil daar minstens een hele serieuze gooi naar doen in 2020. Gedreven en vooruitkijken is het devies, hard trainen en ook Tom zit voor het komende weekend in de selectie bij Gerben de Knegt. Eerste jaars Junior met ambitie die ook uitgesproken durft te worden. Hoe zeggen ze het ook al weer “hij heeft er een goeie kop op staan” Tom is erg leergierig en kijkt echt uit naar het mountainbike seizoen. In enkele winterwedstrijden heb ik al gemerkt dat er weer verbetering in zat is wat hij ons mededeelde.

Natuurlijk gaan we niet de andere rijders van het team vergeten. Lauren Molengraaf komt voor het eerste jaar bij de Nieuwelingen vrouwen uit. Talentje wat we zeker in de gaten dienen te houden. Technisch gezien gaat ze geen uitdaging uit de weg en ze kan erg hard rijden.

Stan Hanenberg is degene die het langst bij dit team aktief is. Afgelopen jaar een beetje minder maar nu weer tot zijn tenen gemotiveerd. Klimmen is zijn ding en daar hoopt hij ook dit jaar op de klimparcoursen weer het verschil te kunnen maken. Stan is een leuke gast die goed ligt in het team en altijd bereid om iemand op sleeptouw te nemen.

Jelte Jochems  is eerstejaars Nieuweling en met mountainbiken groot gebracht. De verwachting voor Jelte zijn in de eerste wedstrijden niet super hoog maar ze gaan er van uit dat hij zich snel aanpast aan de tweede jaars nieuwelingen. Een gooi doen naar het kampioenschap gaat wel zijn ding worden.

Arne van der Vliet is de laatste uit de rij van 6 bikers uit het team. Zeker niet de minste en verwachtingsvol kijkt hij uit naar de eerste wedstrijden. Belofte mountainbiker die erg gedreven is en goede keuzes heeft gemaakt. Een zekere toptien rijder met een super goed gevoel wat hij ook in het team en aan het team geeft.

Het topmateriaal bestaat voor wat betreft de fietsen uit een Olympia fully mountainbike en een Olympia racefiets voor de wegtrainingen. Verder de ondersteuning van vele toonaangevende bedrijven uit de fietssport waaronder Vittoria,  Sportvoeding.nl, Luck schoenen, Bioracer kleding, Abus Helmen. Serre Bouw Brabant is erg betrokken bij het team en al vanaf het begin aan boord als sponsor. Hobij pioneers at work.

De doelstellingen zijn bepaald, de eerste wedstrijden zijn al over een week. De hooggespannen verwachtingen worden wel of niet ingevuld. Het runnen van een team is niet iets wat je even tussen neus en lippen in doet. Het zit goed in elkaar, trouwe sponsoren en een goed stel bikers onder je vlag. Het seizoen kan voor Olympia Cicli Mountainbike Team kan beginnen.