Test KASK Rex mountainbike helm

Offroadbikers.eu kreeg in samenwerking met KASK helmen Nederland de afgelopen 6 weken de beschikking over de KASK Rex mountainbike helm. In de kleur groen is het alvast een blikvanger, mooi gestileerd en goede techniek die onderhuids is vormgegeven. Wat valt er te vertellen over een mountainbike helm ?

WP_20160805_009 (Custom)

Oorsprong

KASK is een van oorsprong (opgericht in 2004) Italiaanse firma die groot is geworden in het maken van veiligheids-helmen en sport helmen. Cycling is een aparte afdeling binnen KASK, een innige samenwerking met Team SKY heeft zijn vruchten afgeworpen. Een mooie lijn weg helmen en een lijn mountainbike helmen is het resultaat. Twee helmen in het mountainbike segment te weten de Kask Vertigo XC en de KASK Rex, de Rex is meer richting licht Enduro en XC gebruik.

Pasvorm en comfort

De pasvorm valt voor ons als testpersonen erg goed, een lichte helm die goed zit en niet heel strak aangedraaid hoeft te worden. De micro afstelling aan de achterzijde is zowel in de hoogte als in de breedte zeer goed op de juiste maat te zetten. De afstelling in de hoogte is perfect onder je sternum te zetten en knelt als dusdanig niet. Mooi vast op je hoofd zonder druk van de zijkant, dit is een groot pluspunt van deze helm. Fijn is dat de helm in hoogte zichzelf licht aanpast, als je hoofd omhoog of omlaag draait hoor je de fijn afstelling corrigeren.

WP_20160805_007 (Custom)

Techniek

Twee verschillende maten te weten maat M 52-58 en maat L 59-62 CM hoofdomtrek. Het gewicht ( gemeten op een digitale weegschaal) is 305gr. Het inwendige versterkingsframe is een garantie dat als je valt, je hoofd zo veilig is als mogelijk. Dat de techniek onderhuids zit in deze helm is natuurlijk niet altijd te zien. Een dikke strip van het frame is alleen aan de voorzijde links en rechts van de Go-Pro bevestiging te zien. Het frame zorgt er voor dat de helm niet uit elkaar word getrokken bij een valpartij, een veilige gedachte.

WP_20160806_001 (Custom)

Rijtest

Een heel fijn gevoel is dat de helm echt lekker vast op je hoofd zit zonder te knellen. Ook in een afdaling en op erg slechte stukken in route’s, nooit krijg je het gevoel dat je de helm strakker op je hoofd moet zetten. We hebben de helm getest tijdens zeer warme zomerse omstandigheden, de verkoeling via de grote gaten is erg goed te noemen. Het zicht word niet verminderd door de klep die je iets omhoog kan draaien en makkelijk heel strak af kan stellen. Ook een klein maar niet onbelangrijk detail, de absoluut fijne niet irriterende kinband.

Features

Een Go-Pro mount is ingewerkt in de helm en word afgesloten door een schuif kap die makkelijk te verwijderen is, dit om de mount zichtbaar en bereikbaar te maken. Mooi dat zoiets als feature toegevoegd word in een Enduro gerichte helm. Filmpjes maken is in die tak van de mountainbike sport algemeen ingeburgerd.

WP_20160805_004 (Custom)

Eindoordeel

Goed gesteld kun je met deze helm geen modderfiguur slaan, wel door de modder rijden. KASK is goed geslaagd, een mooie helm te maken ( ik spreek even voor ons nu) een goede pasvorm te creëren en een grote mate van veiligheid te garanderen.  De helm is in 6 kleurstellingen te verkrijgen, alle fris en redelijk opvallend. Wat ons betreft krijgt de KASK Rex een dikke 8.5 , voor de prijs die € 185.00 bedraagt is wat te zeggen. Veiligheid valt of staat met hoe goed de helm blijft zitten op je hoofd, passen voordat je gaat kopen is belangrijk. Een goed passende helm is namelijk het veiligste.

KASK Helmen zijn te verkrijgen bij de gespecialiseerde dealers, Offroadbikers.eu had de test helm via Drumo E-Bikes in Helmond die tevens KASK dealer is.

Op Facebook, KASK Cycling.

Via het web, www.kask.it