Testverslag Cratoni Alltrack mountainbike helm

Onze Cratoni helm die we via RS Bycicles & Components hebben verkregen om te testen is de Cratoni Alltrack mountainbike enduro helm. Dit soort helmen is momenteel erg in trek en geven ook wat meer bescherming dan de reguliere race helmen. De helm zit net wat dieper achter je oren en geeft daar dan ook net dat beetje meer bescherming. Zit de helm fijn, is de helm zwaar, wat vinden we van de pasvorm en de kleuren. Ook gebruikelijk is een ingebouwde go pro mount, heel normaal bij dit type helmen.

Zestien luchtopeningen, 320 gram, 3 voudige hoogte verstelling, reflectie voor betere zichtbaarheid, afneembaar vizier, klem voor je enduro bril achter te schuiven, Go Pro mount ingewerkt in de helm. Zomaar wat features van de Cratoni Alltrack mountainbike helm. Dit alles voor het bedrag van € 149.95.

WP_20160923_008[1]

Het kleuren schema van de test helm is in ieder geval passend bij de fiets, lime met lichtblauw. Lichtblauw voor de hele helm met de luchtgaten die lime zijn. Opvallend ook, in het bos zie je de helm voorbij komen. Natuurlijk zijn er mensen die het niets vinden en liever voor veilig zwart gaan, ook daar hebben ze bij Cratoni voor gezorgd. De helm is in 4 kleur varianten te verkrijgen waarbij ieder zijn gading kan vinden. Wit, zwart en rood zijn de andere varianten. Grijs voor de kinbanden is iets mooier dan zwart en geeft de helm net wat meer uitstraling.

WP_20160923_004[1]

Aanwezig op de helm is een go pro mount en een klemmetje achter op die er zorg voor draagt dat je goggle blijft zitten. De klep kan je omhoog klappen in 3 standen, ook weer om je goggle op te plaatsen tijdens verplaatsingen. Het all mountain segment is waar Cratoni deze All Track helm heeft geplaatst, vandaar de features die op en in deze helm aanwezig zijn. Het draagcomfort is goed te noemen, de verstelling ruim genoeg. De helm beweegt niet hinderlijk op je hoofd en knelt ook niet. Belangrijk is wel dat je de goede maat kiest. In de maat M-L oogt de helm redelijk groot. De helm steekt ver genoeg van je hoofd, goede koeling gegarandeerd.

WP_20160923_005[1]

Technisch gezien is het natuurlijk in dit segment dik in orde. Je wil een helm hebben die je wel voldoende beschermd als je valt of iets anders krijgt waarbij je je hoofd zou kunnen stoten. Fijn licht is de helm ook, op sommige momenten voel je hem niet eens. De klep die je net 1 standje omhoog zet als je wat dieper zit is heel handig. Goede bescherming tegen de zon en invallende modder van je voorganger als het regent of als er veel modder ligt. Ook met bril is het niet hinderlijk, de helm zit ver genoeg van de bril af zonder aan bescherming in te boeten. Ook in snelle hobbelige afdalingen en technische secties blijft hij onberispelijk op je hoofd zitten.

WP_20160923_006[1]

Al met al is Cratoni er in geslaagd een leuke helm in het All mountain segment te maken. Veilig, goede pasvorm, alle features en belangrijk, je kan hem in het XC segment ook zeer goed gebruiken. Net dat beetje meer bescherming en een stoere look is mooi mee genomen. De Cratoni Alltrack is een mooi alternatief voor de race helmen die meestal gebruikt worden.