Thibau Nys maakt favorietenrol waar bij de U23 in Hoogerheide

Met een complete armada aan goede Belgische U23 renners is het in deze WK wedstrijd een moeilijke taak van de andere landen om mee te spelen om de podium plaatsen. Met Tibor del Grosso heeft Nederland wel de angstgegner voor België in huis. Samen met David Haverdings en iets verder in de achtergrond Danny van Lierop en Lucas Janssen moeten ze in staat zijn om een vuist te maken tegen de Belgische overmacht bij de U23 mannen.

Er is zoveel talent alleen al bij de Belgische U23 selectie dat vanaf het vertrek het voluit koersen is. Thibau Nys neemt meteen het heft in handen om de regie te kunnen houden tijdens de wedstrijd. Tibor del Grosso is nooit ver verwijderd van de kop van het veld en rijd in het begin brutaal in het wiel van Nys. Gaandeweg de wedstrijd is het duidelijk dat de bandenkeus van Tibor zijn vruchten afwerpt maar aan de andere kant in het modderige gedeelte net wat tekort schiet.

Thibau is inmiddels langzaam weggeslopen van zijn medestrijders en in de laatste ronde is het Witse Meeussen die na start finish een ultieme poging waagt om dichter bij Thibau Nys te komen en weg te rijden van zijn medestrijders. Thibau Nys gaat inmiddels met een kleine voorsprong de overwinning en de bloemen ophalen. Wyseure, Meeussen en Del Grosso gaan het samen uitmaken voor de overige podium plaatsen. Tibor del Grosso wint het voor de 2e plaats en Witse Meeussen kan de 3e plaats in beslag nemen. Hiermee is in ieder geval een volledig Belgisch podium afgewend en zijn de credits ook voor Tibor del Grosso voor zijn mooie prestatie.

 

9e plaats Lucas Janssen, 16e plaats Danny van Lierop, 18e plaats Bailey Groenendaal , 19e plaats David Haverdings en 22e plaats voor Luke Verburg.