Thomas Pidcock sluit een slechtere periode af en pakt de Europese U23 titel

De U23 titel kende een paar favorieten, deze maken hun rol meer dan waar. Thomas Pidcock wint de wedstrijd met een ruime voorsprong. Eli Iserbyt is tweede en Antoine Benoist is derde.

Antoine Benoist die met een van snelheid overgoten start van de wedstrijd heeft. Thomas Pidcock die heel snel in zijn wiel kruipt en Eli Iserbyt die een beetje in het gewoel zit de eerste ronde. Thomas Pidcock kiest al heel snel het hazepad ( zeer zenuwachtig voor de start hoorden wij van coach Rudy de Bie) Je zou het bijna niet zeggen maar Thomas was ontketend. Antoine Benoist kan lange tijd samen met Eli Iserbyt  op vrij korte afstand blijven. Iserbyt kan Benoist los rijden en de kaarten voor het podium zijn geschud.

 

De Nederlanders blijven de eerste paar ronden goed bij maar langzaam aan lossen ze de rol naar het einde van de wedstrijd toe. Jens Dekker zakt langzaam naar achter toe en Roel van der Stegen die eerste Nederlander wordt komt bij Jens in het wiel. Roel van der Stegen kan zijn opmars door het veld afsluiten met een mooie 8e plaats net voor Jens Dekker die 9e wordt. Toch mooie resultaten in deze zware klasse (een foutje betekend ver terug in de wedstrijd)

8 Roel van der Stegen
9 Jens Dekker
11 Mees Hendrikx
15 Maik van der Heijden
17 Ryan Kamp
21 Thymen Arensman
26 Kyle Agterberg
27 Bart Artz