Titouan Carod wint beloften wedstrijd in La Bresse

Titouan Carod, van begin tot eind heeft iedereen tegen zijn rug aangekeken. Vanuit het vertrek bij de eerste afdaling al een grote voorsprong, deze uitgebouwd en winnen. Romain Siegle wordt tweede en Samuel Gaze neemt de derde podium plaats in beslag.

Een zeer groot deelnemersveld neemt bezit van het parcours. Vanaf de start is het voor de laatste mountainbikers aansluiten. De kop van de wedstrijd rijd weg en word nimmer meer terug gezien. In de afdalingen naar de finish zijn er veel dynamische dingen te zien voor het publiek. De afdalingen liggen glad en zijn technisch uitdagend voor de rijders. Hoe hard kan je hier afdalen als mountainbiker, een demonstratie van Titouan Carod vertelt het verhaal van de wedstrijd. Die man gaat echt als de spreekwoordelijke speer naar beneden.

David Nordemann de enige Nederlandse deelnemer bij de beloften vandaag. Helemaal achter aan starten in het enorme deelnemers van 150 bikers. Ik geef het je te doen op dit parcours, gezien het feit dat David het echt van zijn klim kwaliteiten moet hebben. Het ging best wel goed al was David niet tevreden. Wachten in de beklimmingen omdat je niet voorbij kunt is niet leuk. Je sterke punt dan niet volledig uit kunnen buiten, dat geeft een slecht gevoel. David was zelf niet tevreden daar hij ook nog een val mee maakte. 75e van de 125 gefinishte bikers, dat is toch een hoopgevend resultaat.

Beloften mannen Worldcup La Bresse

1 Titouan Carod

2 Romain Siegle

3 Samuel Gaze

4 Marcel Guerrini

5 Simon Andreassen