Toch een Europees kampioenschap in Italië dit jaar in Darfo Boario Terme

Het eerder door veel landen geboycotte Europees Kampioenschap mountainbiken in Istanbul gaat nu door in Italië. Darfo Boario Terme is de plaats waar het gehouden gaat worden. Van 27-30 Juli zal het op de geplande datums plaats vinden.

Dat Turkye inmiddels een no go area is gebleken was bij het UEC ook binnen gekomen. Ze laten niet veel los maar er kan aangenomen worden dat er te veel landen een boycot hadden voor het EK in Turkye. De toonaangevende landen in het mountainbiken hadden aangegeven niet te zullen starten. Prettig dat er nu toch een EK komt, in Italië dus. De stad is een onderdeel van Lombardia in de Brescia regio. Met haar betoverende vallei Camonica waar in het verleden al verschillende evenementen hebben plaats gevonden.

Er zijn tijdens dit EK wat nu toch plaatsvind 9 titels te behalen. Zes titels in de XCO dicipline, twee titels in de XCE discipline en een titel in de team relay.

We hebben de Bondscoach al om een reactie gevraagd maar die was momenteel niet bereikbaar voor commentaar op dit heuglijke nieuws