Tom Hoekman tweede in Oldenzaal als mountainbiker en mede organisator

Tom Hoekman,wie kent hem niet. Als mede organisator en mountainbiker tweede worden tijdens je eigen wedstrijd is een heel mooi resultaat. Lees hieronder Tom zijn relaas met een dubbele pet op.
De Zwiep Trek MTB Cup was ook dit jaar weer een groot succes. We wisten als club (mtb het Twentse ros) een prachtige ronde uit te zetten op recreatiegebied het Hulsbeek. Er zat van alles in. Steile beklimmingen, lastige afdalingen, Rockgarden en een lastige dropoff. Verder mooie snelle singletracks.
Op zondag werd het parcours extra lastig toen er een paar stevige buien overheen vielen.
Nadat ik al enkele weken druk was geweest met deze wedstrijd wat organiseren betreft wou ik toch ook graag goed presteren voor mijn eigen publiek, sponsor en natuurlijk club.
En dat lukte. Toen ik zondagmorgen zag dat het zou gaan regenen werd ik blij. Voor het evenement was het minder maar voor mijn wedstrijd was het goed. Ik rijd graag in de modder. Hoe zwaarder hoe beter en hoe gladder hoe mooier ik het vond. Enkele passages werden erg lastig op de ronde. Maar ik kende het parcours tot op detail dus had er weinig moeite mee.
Mijn tactiek was om de wedstrijd vanuit het vertrek hard te maken. Ik wist goed te starten en reed al na vrij snel aan de leiding. Ik reed erg goed de eerste lastige afdalingen en achter me gingen ze onderuit. En weg was ik. Heel mooi maar het was nog vroeg in de wedstrijd. Vrij snel daarna sloot Eddy bij mij aan. Vooral op de stukken waar we moesten lopen ging het bij hem allemaal net wat sneller en soepeler. Hierdoor kwam ik op een kleine achterstand. Ik wist het lange tijd binnen de 15 seconden te houden maar op een gegeven moment brak ik. Het was toen ritme zoeken en proberen de boel heel te houden. Dat lukte maar het was wel zwaar. Tenslotte wist ik met een minuut voorsprong te finishen op Anco Kortweg.
“Het evenement was voor ons geslaagd. Mooie startvelden en veel positieve reacties wat parcours betreft. Ik denk dat de renners een parcours kregen waar men de nodige stuurmanskunst voor nodig had”
Op zaterdag hadden we volle startvelden bij de jeugd. Op zondag waren de startvelden toch wat kleiner. Erg jammer voor ons als organisatie. Het wordt daardoor steeds moeilijker om een evenement als dit rendabel te houden. Wel is er nu al afgesproken met elkaar dat we volgend jaar gewoon weer op de kalender staan. Want de organisatie staat en is super enthousiast. We hebben een hele gezellige club die graag wat wil doen voor de mountainbikesport.