Tom Schellekens kan hopelijk zijn vorm verzilveren in Albstadt

Tom Schellekens van het Hobij Vittoria dev team gaat naar Albstadt. De laatste jaars Junior uit Schijndel kan zich zeker meten met de wereldtop en heeft dat al verschillende keren laten zien dit seizoen. Een verwachting uitspreken is niet makkelijk. Hopelijk bij de eerste 10, wat gezien de eerdere 3 wedstrijden geen onbezonnen verwachting is. Er kan zomaar meer inzitten. Alles moet kloppen, de vorm moet goed zijn, geluk aan je zijde hebben en geen stukken krijgen of een lekke band. Een hele opgave, maar voor Tom gaat dat een mooie taak zijn. Wij hebben een video interview gehad met Tom vlak voor zijn vertrek naar Albstadt. Hij heeft de nodige dagen vrij gekregen van zijn stage en gaat ook Nederland in het oranje vertegenwoordigen.

Tom, hoe kijk je met de wetenschap van 3 goede wedstrijden tegen Albstadt aan?

Met een goed gevoel, Haiming was ook een zware trainingsweek vandaar ook dat inzinkinkje in de laatste ronde. Over het algemeen ben ik erg goed tevreden. Albstadt moet me goed liggen met het klimwerk, wat langer en naar het einde toe steiler is. Ik ben na de laatste wedstrijd nog wat meer gaan werken aan mijn skills en de puntjes die nog net niet goed genoeg waren.

Op deze manier hopen we Tom dit weekend terug te zien, aan kop van een sterke groep

Is je verwachting heel hoog gespannen of heb je voor jezelf al wel uitgemaakt hoe het gaat worden?

Ja, ik weet het niet, lastig te zeggen. Er zijn er veel die kans op een podium maken. Mijn doel is een podium rijden. Er is nog een Spanjaard waar ik niet tegen gereden heb die zeker ook meedoet voor de prijzen in Albstadt. Ik heb er zeker wel alles aan gedaan om op mijn best te zijn de komende weken.

Ben je normaal zenuwachtig in een week voorafgaand aan een grote wedstrijd?

Nee, gelukkig niet. Ik heb wel een gezonde spanning in mijn lijf zitten en dat geeft ook al wel een goed gevoel. Ik rijd voor de Nederlandse selectie dit weekend en om eerlijk te zijn is het wel een geruststelling om die mensen om je heen te hebben. De mensen van de selectie weten waar ze mee bezig zijn en kunnen op veel vragen een antwoord geven. Ook dat is weer een leerproces dat ik erg prettig vind.

Niet alleen Tom Schellekens geeft acte de presence, onderstaande Nederlandse bikers staan op de startlijst in Albstadt. Elf van de in totaal 168 mountainbikers zijn Nederlandse bikers. Voorwaar een goed aantal met sterke mannen ertussen. Natuurlijk wensen wij Tom en alle andere Nederlandse Junioren veel succes toe.

Nederlandse deelnemers:

 • Tom Schellekens
 • Mika Bouman
 • Morris Gruiters
 • David Haverdings
 • Bart Kortleve
 • Omar Koudijs
 • Samuel Krupers
 • Rens Teunissen van Manen
 • Chris van Dijk
 • Bram v Eijsden
 • Jordi van Heijst