Training bij Reza Hormes Ravenstijn en Mandy Beumer

Een verfrissende kijk op het begrip trainen van jonge talenten. Het is oud mountainbikester en CX grootheid Reza Hormes Ravenstijn samen met Mandy Beumer gelukt om dat te bewerkstelligen. In David Nordemann hebben ze al een belofte die waarmaakt dat hij talent heeft, onder de hoede van Reza en Mandy gaat dit talent zorgvuldig uitgediept worden.

Reza hoeven we natuurlijk niet meer te introduceren, jarenlang stond ze aan de top bij de Elite vrouwen in de offroad disciplines. Mandy Beumer is een ex wegrenster die zich via de fietsfysio profileert als Fysio therapeut, fiets gerelateerde klachten en bikefitten zijn haar ding. Onder de bezielende leiding van deze 2 top coaches trainen 5 talenten uit Gelderland en Noord-Limburg bij deze 2 vrouwen. De female touch is zichtbaar en erg belangrijk voor deze 2 trainsters-coaches is persoonlijke begeleiding.

Om te beginnen werden wij uitgenodigd om 1 van de laatste trainingen bij te wonen waarin David Nordemann werd klaargestoomd voor het EK in Huskvarna waar hij de kleuren van Nederland verdedigd. Een andere kijk op trainen is goed om eens mee te maken en wij togen naar de Wijchense berg om dat aan den lijve te ondervinden. Ook Kyro Geurts een zeer talentvol junior was bij deze sessie aanwezig en hij had mijn volle aandacht, wat een mooie stijl heeft deze jonge biker die net voor het 2e jaar bezig is met deze sport.

training Wijchen

Van Reza en Mandy krijg ik perfect uitgelegd hoe en waarom van deze training die deze zaterdag nog gevolgd word door een wedstrijd in Houffalize voor David. Start training in 2 vormen, maximaal en blokken training, het wordt allemaal behandeld door deze 2 trainsters. De Wijchense berg ligt er net als veel andere locaties door de regenval erg vettig en modderig bij en de reflexen worden wat extra aangescherpt door David en Kyro, maar ook door onszelf. Tussen elk blok weer een 10 minuutjes herstel door middel van een rondje buiten om.

Vooral David gedijt erg goed onder de bezielende en persoonlijke begeleiding van het trainings en coachings koppel, dit gegeven bracht al een eerste overwinning voor hem in de wedstrijd van Havelte. Zeer zeker niet zijn parcours maar nu al als 1e jaars belofte een wedstrijd winnen tegen gelouterde mountainbikers, echt een top prestatie. Ook Kyro wordt onder de deskundige handen klaargestoomd voor zijn wedstrijden. Kyro die nu voor het eerst echt traint en pas voor het 2e jaar mountainbiked. Progressie maken op een plezierige manier staat voorop, niets moet en alles mag is het credo.

Met 5 talenten is het voor Reza en Mandy genoeg om deze persoonlijke aandacht te geven, gericht trainen en vooruitgang monitoren is op deze manier gewaarborgd. Er word nog even aangestreept dat er meer dan genoeg aanvragen komen, een schema schrijven en opsturen is niet hun ding. De passie en inzet druipt er vanaf en zonder dat is het niet mogelijk om op deze manier te trainen en begeleiden. Financieel kost het alleen maar geld daar alles en ook de reizen zelf betaald worden. Je zou bijna wensen dat bijvoorbeeld een KNWU deze 2 top coaches een RTC status gaf om ze te ondersteunen in hun taak.

De ultieme beloning zijn de resultaten van hun inspanningen, er wordt dan ook volop genoten van goede resultaten en overwinningen in deze groep. David naar het EK is voorlopig een eerste overwinning voor het gehele team wat hier traint.