Twan van den Brand viert zijn NK streetrace titel in Goirle

Het klapstuk van de dag tijdens het NK streetrace in Goirle, de mannen. Twan van den Brand wint andermaal de titel. Patrick van Leeuwen wordt tweede, en Jeroen Boelen is derde.

De startprocedure was niet wat er verwacht werd en Twan en Patrick waren gelijk al de eerste ronde weg van grootste concurrent Jeroen Boelen. Jeroen werd in de eerste ronde opgehouden in de eerste paar bochten en dan is de aansluiting gelijk verdwenen. Jeroen Boelen is dus feitelijk al geklopt en mag voor die derde plaats gaan knokken. Een ronde of 8 heeft Jeroen toch nog wel getracht bij te komen maar dat was tevergeefs. Patrick van Leeuwen en Twan van den Brand legden gezamelijk een erg hoog tempo aan de dag. Na een ronde of 8 was ook bij Patrick het beste er van af en moest hij Twan laten gaan. Twan gaf aan nog net een heel klein beetje reserve in de tank te hebben. Die reserve levert Twan van den Brand andermaal de NK Streetrace titel op. Patrick van leeuwen tweede en al op gepaste achterstand. Jeroen Boelen ook weer op gepaste achterstand van Patrick van Leeuwen.

Alle drie de podium mannen zijn echter tevreden met hetgeen vandaag gepresteerd is. Jeroen had een kleine hint richting KNWU om de startopstelling anders te doen. Nu moet hij eerst de mindere goden in zeer druk verkeer inhalen om bij de kop te kunnen komen. Gebeurt dit niet dan krijg je toch een andere wedstrijd.