Tweede overwinning voor Denise Betsema dit weekend en haar eerste Wereldbeker victorie

Denise Betsema lijkt de revelatie van het seizoen na haar derde plaats tijdens het EK in Rosmalen. Elke week lijkt ze aan kracht en moraal te winnen. Vandaag kwam die eerste overwinning in een wereldbeker van het Koksijdese zand. Nikki Brammeier wordt tweede en Annemarie Worst derde.

De duim van Denise is na 3 weken nog steeds veelzeggend.

De start waar Sanne Cant nog de eerste ronden de wedstrijd mee maakt. Ceylin Alvarado, Annemarie Worst, Nikki Brammeier, Katie Compton zijn de voornaamste namen aan de kop van het veld. De latere winnares Denise Betsema duikt als 18e het veld in. Gestaag werkt Denise zich naar voren waar de kop van het veld al aan het stuivertje wisselend richting de finish trekt. Sanne Cant die langzaamaan de rol moet lossen. Betsema die aansluit en er zeker geen gras over laat groeien.

Ceylin Alvarado die steeds een paar meter moet laten gaan maar aan het elastiek er bij blijft. Nikki Brammeier die samen met Annemarie Worst het tempo hoog houdt. Annemarie Worst probeert nog eens weg te rijden maar wordt gecounterd. Brammeier probeert het nog eens maar wordt gecounterd door Denise Betsema. In de laatste ronde is iedereen er aan voor de moeite en kan Denise Betsema een foutloze ronde neerleggen. De tweede overwinning is een feit dit weekend voor de immer vrolijke Texelse moeder van 2. Misschien dat dromen toch uitkomen, voor Denise Betsema lijkt dat wel te gebeuren, een stroomversnelling aan indrukken en emoties voor haar in de laatste 3 weken.

Nikki Brammeiere kan dan die tweede plaats veilig stellen, Annemarie Worst ( Mevrouw regelmaat van dit seizoen) wordt derde. Ceylin Carmen del Alvarado vierde. Alice Maria Arzuffi vijfde.