Tweede plaats voor Hans Becking pech voor Wout Alleman

Dag 3 van de Volcat 4 daagse is 60 km verteren en 1600 hm. Hans Becking die de eerste plaats in het klassement verdedigd. Wout Alleman die een 6e plaats in het klassement te verdedigen heeft. Het begon zo mooi vandaag, alle toppers in een mooie groep weg en rijdend voor een goed klassement. Becking zal dan 1 van de initiators zijn in deze groep samen met Stosek en Alleman.

Alleen besliste de pechvogel vandaag anders. Hans becking moet de zege aan Martin Stosek laten en wordt 2e in de etappe op 2 sec. Hans stelt hiermee de eindzege nog niet veilig maar een comfortabele voorsprong van 3 minuten op Stosek geeft hem wat ruimte om de eindzege veilig te stellen vandaag.

Wout Alleman had alleszins goede benen, mee weg in de goede groep met teammaat Tiago Ferreira. Ergens slaat het noodlot toe en Ferreira rijd een grote scheur in zijn band en vraagt een wiel aan Wout. Wout geeft zijn wiel af en Tiago Ferreira kan door. Dan nogmaals pech voor Ferreira met een zakkende zadelpen en hij verliest het en moet 9 minuten laten gaan en komt in de 3e etappe als 27e binnen. Zover dus de inspanning van Wout die niets uit heeft gehaald. Wout komt nu op grote afstand als 68e binnen en staat nu in het klassement op de 25e plaats met ruim 25 minuten achterstand. De teleurstelling is natuurlijk ontzettend groot, een wiel afgeven en dan er geen resultaat van terug zien en zelf op grote afstand. En dat met zeer goede benen en moraal, vandaag dan maar zijn gram halen.

Teus Ruijter blijft het als jongeling erg goed doen in dit sterke startveld. Teus vertelde ons gisteren dat hij toch wel wat vermoeid begint te raken maar met een 19e plaats in de derde etappe doet hij zeker mee. 2 etappe wedstrijden in pak hem beet 13 dagen is ook erg veel voor een jonge biker. Nog 1 etappe te gaan en Teus geeft aan er nog voor te gaan vandaag en een mooi klassement te willen rijden en eindigen.

Thom Bonder zit op een solide tussen 30 en 40 plaats. Thom geeft ook aan dat het zijn eerste wedstrijd weer is en hij toch altijd wat wedstrijden nodig heeft om er in te komen. Toch tevreden met zijn plaats en hoe het gaat is ook Tom klaar voor etappe 4 vandaag.

De laatste dag zal zijn voor 38 km en 1000 hm. Go go bikers.