Tweede plaats voor Sam de Nijs in tweede etappe

De tweede etappe van de 4 stage mtb race op Lanzarote ging goed en niet zo lekker voor Sam de Nijs. Een 2e plaats na pech bij de start is zondermeer goed te noemen. Dat er een biker tegen zijn derailleur reed tijdens de start zorgde er voor dat hij niet echt lekker kon schakelen en daarmee waarschijnlijk ook de etappe overwinning niet naar zich toe kon trekken. Onderstaand het relaas van de etappe van Sam de Nijs;

 

“Vandaag reed er bij de start iemand in mijn derailleur dus ik reed 2 uur lang met een overslaande derailleur. Wel geprobeerd om het te fixen ook nog ff gestopt, maar dat mocht niet baten. Op dat moment werd de koers ook vol geopend dus ik had gelijk 1,5 minuut aan mijn broek volgens de mensen langs het parcours. Knop om gezet en gewoon gaan rijden en kijken waar het schip strand. Bij het 15km punt sloot ik aan bij de achtervolgers. Soren Nissen en 2 spanjaarden die 4 en 5 staan waren de koplopers. Ismael Ventura had het het eerste uur heel zwaar dus ik kon met hem samenwerken, maar uiteindelijk heb ik wel veruit het meeste kopwerk gedaan.
Bij de post op 30km hadden we het gat al gedicht naar 1 minuut en konden we de motor zien rijden in de verte. Op 45 km op een technische klim werd het gat definitief gedicht door mij. Op dat moment moesten er al behoorlijk wat mensen passen in de koers. Deze konden weer terugkomen toen de koers 5 km voor de meet definitief stil viel. In de laatste paar honderd meter maakte ik nog een slimme move om als 2e de sprint aan te gaan. Helaas werd ik bijna de hekken ingereden anders had ik hem zeker gewonnen. Niks aan te doen dat hoort bij de koers”

Zoals het nu gaat voor Sam zou de tijdrit een schifting teweeg kunnen brengen, in Sam zijn voordeel. Het lijkt er op dat Sam de sterkste in koers is en dit gaan we vandaag beter weten. Sam succes in de tijdrit, go go go.