U23 ontsierd door 2 valpartijen in eerste ronde

De U23 waar toch wel wat verwacht werd van de Belgische en Nederlandse mannen. Een groot startveld 151 in aantal gaat er uiteindelijk van start. De opstoppingen nemen dan behoorlijke proporties aan en er staan dan de eerste ronde veel bikers te voet.

Pim Ronhaar

Na de start die hectisch verliep lagen ze op de startstrook al op de grond en even verder vlakbij de verzorging nog een keer. Wat goede rijders die niet geheel lekker weg kwamen of in het gedrang kwamen te zitten zowel aan Belgische als Nederlandse zijde. Jarne v d Steen en Arne Janssens allebei het grootste slachtoffer daar ze vroegtijdig de wedstrijd hebben verlaten. Voor velen een inhaalwedstrijd ook voor de goede bikers die verder naar achteren stonden. Pim Ronhaar die van de 78e plaats naar de 30e plaats is gereden en de best geplaatste rijder is geworden van de Belgische en Nederlandse rijders. Jente Michels die op de 34e plaats eindigt en van een 127e plaats vandaan komt gereden. Voorwaar een knappe prestatie van Jente en ook van Pim.

De andere rijders zijn door valpartijen achterop geraakt en moesten door heel het veld heen. Clement Horny en lukas Malezewski vinden we terug op plaats 51 en 52. Chris van Dijk op plaats 66 en Ian Shumacher die ook van de 120e plaats terug rijd naar de 86e plaats. Ian die wel goede benen had en ook nog achter een valpartij als laatste weg kwam. Sander Hubrechts op plaats 86, Tom Schellekens op plaats 103, Theo Demarcin op plaats 126. Stan van de Hanenberg op de 138e plaats en Lars van Ark 140e.

Zware wedstrijd waarin we ook een mooie strijd hebben gezien aan de kop van het veld. 1 Martin Kossmann   2 Xavier de Oliveira Pereira   3 Dario Lillo   4 Luca Schatti    5 Simon Walter.