Shirin van Anrooij wint de U23 WK titel

Shirin van Anrooij is de grote favoriete bij de U23 vrouwen wedstrijd. Leonie Bentveld moet ook in staat geacht worden om hoge ogen te gooien. Zoë Backstedt is een luis in de pels die ook in staat geacht wordt de titel binnen te halen. Een tweestrijd Van Anrooij- Backstedt ? Het verwachtingspatroon is hoog en samen met de andere 3 Nederlandse vrouwen moeten ze in staat zijn om in ieder geval het hoogste schavot van het podium te kunnen betreden. Hoe de wedstrijd gaat verlopen weten we over 45 minuten.

Uit de start zijn het de eerste ronde Van Anrooij en Backstedt die het mooie weer maken. Een groepje van 3 met OA Burquier en Fouquenet en daarachter Bentveld. In de 2e ronde is het van Anrooij die het tempo omhoog gooit en de wedstrijd hard maakt. Backstedt verliest meter voor meter op van Anrooij. Burquier is inmiddels letterlijk weggevallen uit de achtervolgende groep en Bentveld houd stand op plaats 7.

Shirin van Anrooij kan stukje bij beetje haar voorsprong uitbouwen op Zoë Backstedt en die loopt weer seconde voor seconde weg bij Kristyna Zemanova. In de achtergrond zijn het Fouquenet en Schreiber die Burquier op afstand hebben gereden. Bentveld op plaats 7 die net niet bijgehaald wordt door Judith Krahl. De wedstrijd is wel in de laatste ronde in de definitieve plooi gevallen. Shirin van Anrooij is de nieuwe U23 kampioene, Zoë Backstedt is 2e, Kristyna Zemanova is 3e waarmee het podium vol is. Leonie Bentveld wordt 7e, Iris Offerein 13e, Mirre Knaven 14e en Larissa Hartog 19e. In de breedte samen met de gouden medaille een goede prestatie voor de U23 vrouwen.