Urs Huber en Alice Pirard winnaars Crocodile Trophy

Alice Pirard en Urs Huber hebben de eindoverwinning gepakt in de Crocodile Trophy in Australië. Zonder angst begonnen de twee aan de laatste etappe wat een tijdrit was die eindigde op Port Douglas aan Four Mile Beach.

croc trophyFoto, Michiel van Aelbroeck.

Alice Pirard legt de basis voor haar overwinning in de etappe’s waarin Annemiek van Vleuten verkeerd is gereden.Toch is het een sterke prestatie van Alice Pirard die in het begin van het seizoen noodgedwongen stil heeft gelegen. Je seizoen op deze manier met een hele mooie overwinning glans geven heeft ze dik verdiend. Samen met Sebastian Carabin heeft ze laten zien ook voor de toekomst in het marathon en meerdaagse gebeuren een toegevoegde waarde te zijn. Vooral de meer technische etappe’s zijn haar ding en hierin pakte ze een paar mooie dag overwinningen. Merida Wallonie kan trots terug zien op een geslaagde wedstrijd voor Alice Pirard, een dikke proficiat hier voor. Annemiek van Vleuten tweede en Ruth Corset derde.

bandFoto, Michiel van Aelbroeck. Ook dit is mountainbiken.

Urs Huber, tja wat moet je over deze biker vertellen. Zijn seizoen begint en eindigt met een overwinning. De hele wedstrijd ging je bijna vermoeden dat hij niet op volle kracht reed. Meerdere etappe overwinningen en een mooie strijd met Sebastian Carabin gaven niet heel veel voorsprong voor de laatste etappe. Met enkele etappe’s die heel erg close waren met slecht enkele seconden verschil, de spanning bleef zeker in de wedstrijd. De laatste etappe moet dan toch met deze kleine verschillen de doorslag geven. 5.4 seconden verschil in de tijdrit tussen Urs en Sebastian, dit geeft de verhoudingen aan, minimaal maar genoeg voor Urs om te winnen in deze Crocodile Trophy. Urs Huber Gratuliere mit deinen sieg in Australië, mooie tweede plaats voor Sebastian Carabin en Michiel van Aelbroeck is derde.

Twee mooie winnaars in de vorm van Urs en Alice. Rust nu voor deze bikers en op naar het volgende seizoen.

Rest mij nog om enkele mensen te bedanken voor hun medewerking deze week, Koenraad Vanschoren voor de uitslagen, foto’s en korte commentaren. Michiel van Aelbroeck voor enkele leuke update’s. Crocodile trophy organisatie voor het beschikbaar stellen van foto’s en video beelden.