Verschillende worldcups alsnog gecanceled

De grote onzekerheden in het mountainbiken ten aanzien van de wereldbeker wedstrijden duren voort. De gewijzigde kalender is nogmaals belast met verschillende afgelastingen. Onder de druk van instanties, organisaties die het niet op tijd klaar krijgen, gemeenten en overheden die bepaalde eisen stellen regent het eigenlijk afgelastingen. Dat de kalender erg gehavend begint te worden mag wel duidelijk zijn.

Lenzerheide die altijd wel een degelijke organisatie zijn krijgen het niet gedaan om op de goede manier te organiseren volgens de huidige regels en is gecanceled.

Les Gets is ook onder de huidige regels niet in staat te organiseren en heeft de wedstrijd gecanceled.

Albstadt heeft het WK terug gegeven aan de UCI die er mee naar Leogang is getrokken. Albstadt die een goede en sterke historie hebben heeft ook al aangegeven geen wereldbekers meer te organiseren.

Val di Sole heeft al vrij vroeg aangegeven niet te kunnen organiseren onder de huidige pandemie en regels en het WK 4X gaat niet door.

De laatste ronde van de E-mountainbike wereldbeker in Barcelona gaat niet door en is al in een vroeg stadium gecanceled.

Van 29 September t/m 4 Oktober is Nove Mesto Na Morave gepland met 2 XCO manches, hopelijk blijft deze wedstrijd wel over als opwarmer voor het WK XCO in Leogang een week later. Help ons mee duimen dat het doorgaat.