Vijf vragen aan Anne Tauber

Nee hoor, het seizoen verloopt niet van een leien dak dit jaar. Het seizoen begint stroef oftewel niet echt. Al weer gestopt voor het goed en wel op gang was en voor hoelang. Een gemeen virus gooit roet in het eten maar Offroadbikers.eu verliest de atleten niet uit het oog.

Voor ons natuurlijk een kans om 5 vragen te stellen aan de in dienst van het Brentjens Mountainbike Racing Team rijdende Anne Tauber. Vrij vertaald naar de sponsoren is dat het CST, PostNL, Bafang mountainbike racing team. Rijdend op de Mountainbikes van American Eagle.

Fotocredits van deze schitterende foto zijn voor Irmo Keizer.

Vijf vragen zul je zeggen dat is niet veel en dat klopt natuurlijk. Maar welke vragen stel je om in een notedop weer te geven hoe het nu zit met een grote favoriet voor WK goud en OS goud. Favoriet zeggen ook weer veel mensen, ja natuurlijk. We hebben momenteel 2 super sterke vrouwen die Internationaal mee doen voor de pot met goud en dat mag ook gezegd worden. Ze verdienen niets meer als alle steun van hun fans.

1. Is jou schaatswinter vaak een voorbode voor een mountainbike seizoen.
Anne Tauber; Ja het schaatsen helpt mij altijd enorm om in het begin van de zomer al een goede wedstrijdhardheid te hebben. Ik heb wat wedstrijdjes gedaan en stap vaak met een lekkere frisse blik en heel veel motivatie de fiets weer op.

2. Al het werk wat je hebt gedaan richting de eerste wedstrijd gaat nu overboord, wat nu?
Anne Tauber; Ach echt overboord is het werk wat ik heb gedaan nooit. Ik denk dat ik een goede basis heb gelegd voor de zomer en ik hoop natuurlijk dat we uiteindelijk wedstrijden zullen gaan rijden dit seizoen. Dan zijn die trainingen die ik heb gedaan zeker heel belangrijk geweest.

3. Heb je de focus al verlegd via andere voorbereidingen richting de start van het MTB seizoen.
Anne Tauber; Ja dat zeker. Ik vond het in het begin lastig om de knop om te zetten (dat zal vast voor veel atleten gelden). Maar ik zie nu weer nieuwe mogelijkheden en denk dat we er, zodra het weer kan, hele mooie wedstrijden van kunnen gaan maken. Dan staat iedereen in ieder geval te popelen.

4. Hoe ga je om met het WK in Albstadt, is dat je eerste grote doel dit seizoen?
Anne Tauber; Ik hoop dat het WK door gaat en als het doorgaat zie ik het als een erg belangrijke wedstrijd. Het is een parcours wat me goed ligt en, ook al is het parcours heel anders dan in Tokyo, dan kan ik zien hoe ik er voor sta in aanloop naar de Spelen. Maar natuurlijk is mijn doel; heel hard rijden en de steile heuvels van Albstadt de baas proberen te zijn.

5. De spelen, niets is momenteel zeker, hoe ga jij hier mee om in deze tijd? Heb je eventueel een nood scenario in geval het niet door zou gaan?
Anne Tauber; Ik heb nog niet echt een scenario voor als de spelen niet door gaan omdat ik er als sporter toch het beste vanuit kan gaan dat het wel door gaat. Dat houd de motivatie hoog denk ik. Maar stel dat het niet door gaat dan hoop ik heel erg dat het wordt uitgesteld. Zowel voor de atleten als het IOC en het land Japan zou het wel heel gaaf zijn als het allemaal lukt. En anders… ik verveel me nooit; fietsen is altijd leuk, ook als er geen wedstrijden zijn. Schaatsen is mooi en daarnaast zijn er ook zat dingen die ik wil ondernemen.

Een dankjewel voor Anne Tauber en heel veel succes voor als je seizoen begint, beter vroeger dan later. Stay safe and stay healthy.