Vijf vragen aan Hannah van Boven

Hannah van Boven, een van de vaandeldraagsters om uiteindelijk het stokje over te nemen van de Nederlandse top mountainbikesters van dit moment. Talentvol en inmiddels rijdend voor het Talentned team waar OA Bas de Bever mee de scepter zwaait over de mountainbikers. Ook dit team heeft inmiddels een wedstrijd gereden op hoog niveau maar daar bleef het even bij momenteel. Gelegenheid om 5 vragen te stellen aan Hannah van Boven.

 1. Hannah, een nieuw team voor jou, vertel.
  Hannah van Boven; Ja dat klopt, begin van het jaar heb ik de overstap gemaakt naar het TalentNED offroad Cycling team. 
  Ik ben super blij dat ik deze kans heb gekregen. Met een groep van 6 mountainbikers zijn we verhuisd naar Watersley. 
  Dat was voor mij en mijn teamgenoten een hele stap. Nu woon ik er inmiddels al bijna 4 maanden en het bevalt enorm goed. 
  De omgeving van Limburg is ook ideaal om in te trainen.

 2. Goede trainingen in de winter hebben die al geleid tot betere waardes onder leiding van OA Bas de Bever? 
  Hannah van Boven; In de winter werd ik nog door Marco Postma getraind. Die heeft mij een aantal maanden begeleid. In januari heb ik de overstap gemaakt naar TalentNED en werd ik vanaf dat moment ook begeleid door onze nieuwe coaches/trainers, Bas is de programma manager en Olaf Noorbergen is de trainer. Door de begeleiding van Marco en vanaf januari de TalentNED staff heb ik in de winter al lekker wedstrijden kunnen rijden. Zo heb ik ook verschillende cross wedstrijden gereden met super veel plezier. 

 3. Je had al een wedstrijd gereden voor dat alles op slot ging, was je daar te vrede mee?
  Hannah van Boven; Mijn eerste reis met het team was Banyoles. We hebben daar een mooie tijd gehad met elkaar. In totaal hebben we daar 3 weken door mogen brengen. In het eerste weekend was de wedstrijd waar ik heel erg naar uit keek. Het is toch een moment om te kijken waar je staat en hoe de afgelopen trainingsmaanden zijn gegaan.  De wedstrijd ging super goed en was ik was super blij met mijn gevoel. Dat gevoel neem je toch wel mee naar huis en de daarop volgende wedstrijden maar die kwamen ineens niet meer. We hebben in Spanje nog 2 weken heel mooi kunnen trainen met elkaar.


 4. Het team waar je nu in zit is dat al van goede waarde voor jou geweest
  Hannah van Boven; Zeker weten! In een korte tijd hebben we met elkaar al heel veel dingen geleerd. Voor mij was het ook heel spannend om uit huis te gaan en met mijn teamgenoten te gaan wonen, maar dat is in een korte periode heel goed verlopen. Je traint veel samen waar je sterk van word en mega veel van leert. Je zit daar allemaal met een doel en dat geeft je ook heel veel motivatie. 
  Door de ervaring van de coaches krijgen we veel feedback en worden de puntjes op de i gezet.


 5. Hoe kijk je momenteel aan tegen de hele situatie met het Corona virus
  Hannah van Boven; Ik blijf trainen! Ook al is het nu even lastig omdat alle wedstrijden weg vallen, maar dat is niet anders. Gezondheid gaat nu even voor, dus ik blijf zoveel mogelijk thuis. Positief blijven vind ik ook erg belangrijk want er komen weer anderen tijden aan!