Vijf vragen aan Milan Vader

Ook Milan Vader heeft net als iedere mountainbiker last van wat er momenteel gebeurt. Dat belet ons niet om hem ook 5 vragen te stellen die hij graag voor ons beantwoord. In buitenlandse dienst rijdend betekent ook dat we hem niet zo veel zien als voorheen. Bij het KMC Orbea mountainbiketeam voelt hij zich als de spreekwoordelijke vis in het water.

 Fotocredits Pierre le Breton.

Vorig seizoen heeft Milan vriend en vijand verbaasd door een zeer mooi seizoen neer te zetten. Op de hem eigen wijze naar grote evenementen toe leven en de focus houden op zijn doelen heeft hem geen windeieren gelegd. De nominatie voor de spelen is binnen en daar ligt zijn grote focus dot seizoen.

1. Een goed seizoen begint in de winter, hoe was jou winter.
Milan Vader; Mijn winter was super! Ik heb dit jaar iets meer tijd in Spanje doorgebracht om een goede basis te leggen. Dit heeft vorig jaar goed uitgepakt, dus dat was zeker iets om te herhalen. 
Verder ben ik vrij gebleven van blessures en nog steeds gezond. Dan kan je wat mij betreft spreken van een goede winter. 
 
2. De focus gaat bij jou dit jaar liggen op het WK in Albstadt en de Olympische spelen ?
Milan Vader; Mijn seizoen staat in het teken van de Spelen. Daarnaast wil ik goed zijn op de kampioenschappen en de wereldbekers, maar de Spelen heeft prioriteit. Daar werk ik immers als jaren naartoe. 
 
3. Bieden jou eerste wedstrijden een opmaat naar een mooi seizoen ?
Milan Vader; De start van mijn seizoen was erg goed. Zelfs iets beter dan verwacht. Dat ik in de Mediteranean Epic gelijk voorin mee kon doen was wel de bevestiging van een goede winter. In Banyoles kon ik die lijn doortrekken, dus daar heb ik een goed gevoel aan overgehouden. Zeker omdat er nog redelijk wat marge op mijn vorm zit. 
 
4. Is Zeeland voor jou een prettige veilige thuishaven waar je heerlijk bij kan komen ? Wij kunnen ons indenken dat de bergen ook aan je trekken als mountainbiker.
Milan Vader; Ik heb nu een goede balans gevonden in waar ik mijn tijd doorbreng. Het is in Spanje heerlijk trainen als het thuis slecht weer is, maar als het thuis goed is kan ik in Limburg ook goed trainen. Ik ben nog steeds regelmatig op Watersley, wat een gezonde omgeving is om mij te ontwikkelen als sporter. En voor de ontspanning ga ik soms even uitwaaien in Zeeland. 
 
5. Hoe ervaar je de stop van de wedstrijden momenteel, vind je het lastig met een seizoen wat al uitgestippeld was ?
Milan Vader; Het is momenteel vrij onzeker wanneer we weer wedstrijden kunnen rijden. We zullen eerst moeten zorgen dat het virus onder controle is en pas dan kunnen we vooruit denken. Eerlijk gezegd maakt het mij niet zoveel uit wanneer we weer kunnen starten. Ik probeer gewoon mijn focus te bewaren en zo goed mogelijk met de situatie te dealen. Ik denk dat dit juist een mogelijkheid is waar je verschil kunt maken. 
 
Milan bedankt voor het beantwoorden van deze 5 vragen en het beschikbaar stellen van de foto,s. Ook voor hem geld natuurlijk, stay safe and stay healthy.