Vijf vragen aan Peter Dericks van BikeBrands

1. Hoeveel effect heeft de Coronacrisis op Olympia als leverancier van verschillende teams in Nederland?

Peter Dericks; “Op dit moment natuurlijk geen exposure gedurende wedstrijden en evenementen. Trainen gebeurt natuurlijk nog wel en daar wordt op de social media wel verslag van gedaan, maar al met al niet de uitstraling die gehoopt was.”

 

2. Je bent zelf een enthousiast mountainbiker en de eigenaar van een groothandel. Is het effect voor jullie meetbaar in positieve of negatieve zin?

Peter Dericks; “Als enthousiast mountainbiker zie ik het veel drukker worden in het bos, met name op de vaste routes. Op zich natuurlijk positief, meer bewegen is goed voor iedereen. Heb wel de indruk dat er meer gevaarlijke situaties ontstaan door de drukte en relatief onervaren rijders. Als groothandel van voornamelijk Italiaanse producten was het geen leuke periode, de lock-down zorgde voor volledige sluiting van de fabrieken. Niet alleen productie en transport vielen weg, maar er was ook een aantal weken geen communicatie. Zeker voor de aftersales is dat extra lastig. Hierdoor is natuurlijk omzet mis gelopen, maar na heropening pakt dat nu gelukkig weer snel op.”

 

3. Geen zichtbaarheid op wedstrijden, die er immers niet zijn nu. Heeft dat effect op wedstrijdrijders die voor Olympia kunnen kiezen?

Peter Dericks; “Dit is voor nu lastig in te schatten, veel wedstrijdrijders waren voor dit seizoen al voorzien, de komende maanden zal die oriëntatie voor het nieuwe seizoen weer gaan gebeuren. We moeten afwachten welke evenementen er straks weer door gaan en hoe we daarbij aanwezig kunnen zijn.”

 

4. Heb je zelf ook persoonlijk last van deze crisis als mountainbiker?

Peter Dericks; “Als MTB-er heb ik eigenlijk meer dan voorheen op de fiets gezeten. Door het wegvallen van een groot deel van de bedrijfsactiviteiten, was er veel tijd om er alleen op uit te gaan. Wel was/is daar natuurlijk die extra drukte in weekenden die wel voor wat (over)last zorgt.”

 

5. Gaat er het komende seizoen naar aanleiding van deze crisis een ander beleid gevoerd worden vanuit Olympia ten aanzien van sponsoring?

Peter Dericks; “De gesprekken voor komend seizoen moeten nog gevoerd gaan worden, dus dat is nog lastig aan te geven. Het zal een beetje de vraag worden wat er met de diverse kalenders gaat gebeuren. Hoe ziet het MTB-, cross- en wegseizoen eruit? Dit zal wel invloed hebben op de sponsoring en keuzes.”