Voorbeschouwing Belgisch kampioenschap Elite vrouwen

Aanstaande Zaterdag vind in het Belgische Kruibeke het nationale kampioenschap plaats, 15.00 uur de Vrouwen, U23 en Junior vrouwen. Een interessante en mogen we vast stellen, wedstrijd met een lading. Wie gaat uitmaken wie die Belgische tricolore om de ranke schouders trekt. Dat zal degene zijn die het eerste de finish passeert, laat dat duidelijk zijn. Wie kan de anderen haar wil opleggen, stiekem weg sluipen of gewoon als in een demonstratie weg rijden en solo winnen. Met andere woorden, wie gaat er Sanne Cant aftroeven. De vanaf seizoen 2009-2010 schier onverslaanbaar geachte topvrouw uit het Belgische en Mondiale crossen.

Sanne Cant die zeer grote kanshebber is om zichzelf op te volgen. Een felle strijd zal er beslist aan gewaagd moeten worden. Het seizoen heeft zo zijn ups en downs, bij vlagen briljant met schitterende overwinningen. Bij vlagen ook dat je je afvraagt waar de top crosser Sanne Cant is. Nu wil het feit dat er zeer veel en goede concurrentie is dit seizoen. Snelle jonge vrouwen, goede technische bagae en met veel inhoud. Ook uit het eigen België zijn er kapers op de kust. Zal Sanne Cant laten zien dat ze de mooie stijl die ze bezit ook weer een titel voor haar in petto heeft. Hopelijk voor haar natuurlijk wel.

Loes Sels, concurrentie uit eigen familie. Wie had dat gedacht. Loes die een meer dan goed seizoen draait en het lijkt of ze met de week sterker wordt. Een mooie vloeiende stijl, er vloeiden dit seizoen al leuke overwinningen uit haar sterke lijf. Loes die ook in de start vaak mee zit en vanaf het voorste plan kan koersen. Loes die ook een wedstrijd af kan maken en af en toe laat zien dat ze wel degelijk geslepen is. Is er die echt super dag weg gelegd voor Loes Sels. Bijna zou ik willen zeggen ja, je hoort degelijk bij de top favorieten. Go go go Loes.

Ellen van Loy, over een onverzettelijke rots in dit seizoen gesproken. De jaren lijken op Ellen geen invloed te hebben. Met zeer veel moraal maakt ze het de jonkies lastig. Een zware job geeft haar toch wel houvast, regelmaat is zeer belangrijk. De mensen waar ze voor zorgt geven haar moraal. Onlangs een zware valpartij waar eenieder zijn adem inhield, gelukkig niet al te erg gekwetst. Haar onverzettelijkheid en grote vermogen om pijn aan de kant te zetten, kan dat haar die titel eens bezorgen. Wie weet. In Brussel liet Ellen zien zeker in het begin van een wedstrijd niets uit de weg te gaan en zelfs het voortouw te nemen. Ik kan me niemand indenken die het Ellen van Loy niet gunt.

Tenslotte is daar dat frele in het lichtblauw gestoken meisje, Laura Verdonschot. Je verwacht dat ze te kort komt, je ziet haar vaker wat naar achteren zakken. Dan toch weer als een duveltje uit een doosje trekt ze met een dosis grinta zichzelf weer op gang en zit ze er weer bij of tegenaan. Als haar knie het gaat houden, als ze vanaf de start mee kan met de andere 3, dan kan Laura Verdonschot iedereen verstelt doen staan. In een laatste ronde is ze in staat om dat ultieme eindschot te plaatsen en misschien buiten schot te blijven. Ja zoiets zien wij Laura Verdonschot wel uithalen. Succes, je kan het echt. Af en toe vergelijk ik haar met een Terriër, ze laat niet los.

Uitgaande van een normale wedstrijd zonder valpartijen hopen we een mooie strijd te zien. Het zal op het scherp van de snede zijn. Regen kan een spelbreker zijn in het geheel, of juist een extra factor voor de echte modder rijders. Bovenal zal het ook in België meer dan vermoedelijk een spannende strijd zijn bij de vrouwen. Een van deze 4 vrouwen zal het bijna 100% zeker worden, alle 4 dichten wij ze grote kansen toe. Succes in jullie wedstrijd.