Voorbeschouwing NK Elite en U23 mannen Huijbergen

Een voorbeschouwing voor het NK bij de Elite mannen, met 19 ingeschreven deelnemers is het een mager veld. Zondag om 15.00 bestormen ze de Nootjesberg in Huijbergen waar tegelijk de eerste schifting al plaats zal vinden. Als de voortekenen ons niet bedriegen is de vraag wie de trui gaat pakken niet zo moeilijk. Tegelijk met de Elite mannen starten ook de U23 mannen in Huijbergen. Hier is een interessante wedstrijd te voorzien, 4 rijders die aan elkaar gewaagd zijn met nog 1 of 2 outsiders. Bij de U23 mannen starten 26 mannen. In totaal gaan er dan 42 rijders van start voor hun kampioenschap.

Mathieu van der Poel, wie anders wordt er hardop gefluisterd. Er moet wel eerst gereden worden om met de profetische woorden van Mathieu te spreken. De 2e kroon op zijn seizoen, de Nederlandse titel. Wie moet of kan Mathieu bedreigen ? Zelfs al heeft hij zijn dag niet dan is ie nog van een andere planeet en uiteraard is dat zijn eigen verdienste.

Corne van Kessel is de eerste en beste uitdager, regelmaat is zijn kracht. Graag zagen wij natuurlijk dat Corne een uitschieter heeft en samen met zijn teammaat Lars van der Haar de wedstrijd mee kan maken. Wishfull thinking of zou het toch ? Misschien een paar ronden en dan hopelijk een mooie strijd met eventueel David van der Poel die ook in goede doen is. Joris Nieuwenhuis heeft ook blijk gegeven van een puike conditie. Zolder was voor Joris een mooie generale lijkt het wel. Een belangrijke uitdager van de best of the rest zou je bijna willen zeggen. Ik zou bijna zeggen, ga er heen, ga kijken en moedig ze aan. Af en toe krijgen we een Lars van der Haar te zien die de achtervolgers aanvoert. Laat wat zien Corne,Lars en David. De aanval is de beste verdediging.

Bij de U23 kan zich wel een mooie strijd uitvouwen tussen Maik van der Heijden, Roel van der Stegen, Mees Hendriks en Ryan Kamp. In de tweede lijn een extra strijd tussen Gosse van der Meer en Tim van Dijke die allebei hebben laten zien goed bezig te zijn. Maik van der Heijden heeft een lichte favorietenrol gezien zijn goede optredens van de jongste weken. Ook hier zal vorm van de dag wel een ding zijn. Strijden met je tegenstanders in het zand van Huijbergen. De U23 is op papier een mooiere wedstrijd dan de Elite mannen.

Het sluitstuk van de Nationale Kampioenschappen zijn de mannen. Ga kijken wat ze er van maken, moedig ze aan, bevolk de Nootjesberg. De toegang is gratis, niets mooier dan de mannen zien en ruiken van dichtbij. Iedereen veel succes en go go go.