Voorbeschouwing NK Elite vrouwen en U23 vrouwen

Na een paar turbulente weken en gewonnen wedstrijden op Worldcup niveau is het nu tijd voor de Nationale kampioenschappen mountainbiken. Dit jaar is Sittard aan de beurt waar in ieder geval een NK waardig parcours ligt. Klimmen, technisch, afdalingen en hindernissen ala WC niveau.

Bij de Elite vrouwen zou je bijna een tweestrijd kunnen verwachten tussen Anne Terpstra en Anne Tauber en een Sophie von Berswordt die op het vinkentouw zit als er iets verkeerd gaat bij de eerdergenoemde. Een ding echter wat die tweestrijd niet gaat laten gebeuren, Anne Terpstra slaat het NK over en zal niet rijden in Sittard. Dit ivm het zeer drukke programma wat ze heeft gereden met 6 zware koersweekenden. Even rust nu en opladen voor het EK mountainbiken in het Tjechische Brno alwaar Anne Terpstra tot de favorieten behoord. Snappen we natuurlijk, toch is het jammer dat ze niet aanwezig is. We hadden graag de titanenstrijd gezien tussen deze 2 wereldtoppers.

De strijd zal dus gaan tussen Anne Tauber die de degens gaat kruisen met Sophie von Berswordt. Anne die wat goed heeft te maken ondanks een seizoen wat goed gaat. Die Rood-Wit-Blauwe trui staat haar goed. Sophie von Berswordt is echter in goede doen en 1 foutje is genoeg om de leiding te verliezen op een parcours net als Sittard.Toch zijn de eerste 2 plaatsen niet pers se vergeven aan Anne en Sophie. Sophie von Berswordt, Annemarie Worst, Geerte Hoeke en Lotte Koopmans zullen meer dan waarschijnlijk de strijd beslechten om plaats 2 en 3. Sophie zal dus ook goed op moeten letten wat er gebeurt in de strijd om het podium. De eerste 5 plaatsen voor de Elite vrouwen zal een mooie strijd zijn, vorm van de dag is bepalend en zonder geluk vaart niemand wel. Een verrassing is natuurlijk nooit uitgesloten.Onze voorspelling; 1 Anne Tauber 2 Sophie von Berswordt en 3 Lotte Koopmans.

De belofte vrouwen hebben met Ceylin del Carmen Alvarado de te kloppen vrouw in de wedstrijd. Toch zal hier ook gelden, opletten is het devies. Hannah van Boven is zeker niet de langzaamste en kan goed pieken wat ze in het verleden al bewezen heeft. Ook hier een mooie strijd verwacht tussen Manon Bakker, Hannah van Boven, Aniek van Alphen en Romana Carfora en een lichte voorkeur voor Romana die in Andorra heeft laten zien heel wat in haar mars te hebben. Didi de Vries behoort niet helemaal tot de favorieten maar Didi heeft laten zien op de weg terug te zijn en ze zal alles geven voor een eventueel podium mocht dat in zicht zijn. Onze voorspelling; 1 Ceylin Carmen del Alvarado 2 Hannah van Boven en 3 Romana Carfora.

Spannende wedstrijden derhalve waar de uitslag wel redelijk te voorspellen is maar nooit helemaal zeker. Op basis van de afgelopen maand zijn er misschien wel leuke verassingen te noteren wat de wedstrijd heel spannend zou kunnen maken. Offroadbikers.eu is aanwezig om verslag te doen. Zeker komen kijken in Sittard, al je helden in 1 wedstrijd te bewonderen.