Voorbeschouwing NK Jeugd veldrijden 26 Januari in Helmond

Het NK Jeugd veldrijden, erg hot dit jaar. Waarom ? het is in Helmond natuurlijk. Helmond is de stad waar het gebeurt, de jeugd kijkt er al een half seizoen naar uit. Onder de vlag van RTC Buitenlust, de club uit Helmond.

Kunnen we nog meer doen om het wielrennen en dan het veldrijden in het bijzonder te promoten. De roemrijke historie van de club Buitenlust zoals ze hier in de volksmond genoemd worden, deze roemrijke historie is ook een aanzet geweest om dit weer op poten te zetten. Er was weer reuring nodig, beweging in de jeugd hoek. Buitenlust is altijd beroemd geweest om haar jeugd opleiding. Grote namen uit de Vaderlandse wielergeschiedenis komen voort uit de club RTC Buitenlust. Nu na zovele jaren zingt de naam weer rond, positief en met nieuwe mensen aan het roer.

Veel van die grote namen hebben wij persoonlijk gekend of kennen we nog. Ook ik heb als mountainbiker veel op de weg gereden en in het veld. Het was een grote familie. Nieuwe namen die heden ten dage nog immer op het hoogste platform mee strijden voor de prijzen. Vooral bij de vrouwen heeft Buitenlust veel talent begeleid en mee omhoog gebracht. Sabrina Stültiens, Yara Kastelijn, Pauliena Rooijakkers, Britt Theunissen, Veerle Goossens in iets meer tijd geleden Sanne van Paassen, Mirella van Melis.

Bij de mannen namen als de inmiddels bekende Mike Theunissen, kanshebber voor grote prijzen in het voorjaar. Uit vroeger tijden, Eddie Bouwmans, Wim van de Meulenhof, Hans van Dijk, Paul van Schalen, Thijs Verhagen. Begenadigde renners die op het hoogste platform streden voor de ere prijzen.

Dit alles kwam uit de jeugd, de kraamkamer van het wielrennen in zijn algemeenheid. Begeleiding van deze jeugd gebeurde met hart en ziel. Op dezelfde manier wordt er nu elk jaar weer een jeugd wedstrijd georganiseerd en een wedstrijd in het kader van de winter competitie. De schouders eronder brengt Helmond weer mede op het voorste plan, een NK organiseren geeft je ook een goede naam. Een actieve club trekt veel leden, dan heb je ook veel kans om talent te ontdekken. Dat is de kraamkamer van de wielersport.

De jeugd heeft de toekomst, de jeugd verdient het om gezien te worden. Kom daarom 26 januari 2019 naar Helmond om te zien wie de nieuwe kampioenen worden in het veldrijden bij de jeugd.