Voorbeschouwing NK Junioren vrouwen en mannen

De Junioren zijn een hele mooie klasse die al redelijk richting de grote klassen lonken. Mooie talenten die het erg goed doen nationaal en internationaal. Ervaring is in deze klassen een hele belangrijke graadmeter. Absolute favorieten zijn hier toch wel Thymen Arensman en Manon Bakker.

De junior vrouwen hebben een mooie klasse met een dertigtal vrouwen aan het starthek. Manon Bakker heeft laten zien dat ze zeer veel progressie heeft gemaakt dit seizoen. Internationaal heeft ze ook al laten zien goed mee te kunnen en leuke uitslagen neergezet. Manon is de favoriet voor de titel, op hele korte voet gevolgd door Inge van der Heijden, Julia Boschker en Lorena Wiebes.  Kunnen bijvoorbeeld Suzanne Meistrok, Sylvie Swinkels en Rozemarijn Ammerlaan een vuist maken, de toppers in dit veld vrouwen die al wereldbekers hebben betwist zijn de tegenstand. Komen er uit de achtergrond nog vrouwen die met een uitschieter voor een verrassing kunnen zorgen. Houd ook rekening met Zoë Mulder en Celine Klootwijk die zeker niet kansloos zijn voor een podium plaats.

Thymen Arensman, als alles mee zit en hij zijn dag heeft is Thymen een veldrijder van wereldklasse. Regelmatige pech en een slechte start heeft hem vaak niet gegeven wat er in zit. Thymen is de favoriet voor de titel. Bart Hazekamp, Bart Artz, Mees Hendrikx, Ryan Kamp, Kyle Achterberg de jonge mannen die regelmatig in het buitenland rijden zijn de andere favorieten voor de titel. Heel kort en scherp aan elkaar gewaagd is het bij de junioren. Luca Vreeswijk, winnaar van de topcompetitie maar niet echt veel in grote wedstrijden gereden. Toch is Luca echt op de weg terug na een vervelende blessure en is hij ook een van de mannen die zomaar kampioen kan worden. Kan Koen van Helvoirt misschien nog voor een verrassing zorgen met een hele goede dag. Spannende titelstrijd dat word het in ieder geval bij de Junioren, onverwachte dingen liggen misschien wel in het verschiet. Vorm van de dag kan in een titelstrijd zomaar bepalend zijn voor die felbegeerde titel.

Kom naar de Junioren mannen en vrouwen kijken dit weekend, ook verdienen ze de aandacht van een talrijk opgekomen publiek. Favoriet zijn is mooi, een kampioenschap een aparte wedstrijd. Moedig ze aan in St Michielsgestel.