Voorbeschouwing NK mannen Elite en U23

Bij de mannen gaat de strijd tussen de XCO kanonnen en de mannen van de lange adem uit de marathons. Het parcours in Sittard zal al snel voor een schifting zorgen maar de marathon specialisten kunnen lang aan een hoog tempo rijden. Wat gaat het worden, een XCO specialist of een Marathon specialist. Hopen op een mooie en open strijd Zondag, kom zeker kijken.

1 van de mooiste parcoursen van Nederland, mountainbiken in optima forma.


De Elite mannen hebben met David Nordemann, Milan Vader, Hans Becking, Jasper Ockeloen en Erik Groen al een line up waar vuurwerk uit kan komen. Wie gaat het worden !? Milan Vader die zo mag je wel stellen een thuiswedstrijd gaat rijden op dit parcours. Milan die in de goede flow zit en dan zeer moeilijk te kloppen zal zijn. David Nordemann, de snelle man uit de stal van Bart Brentjens. Kan David genoeg weerwerk bieden tegen Milan ? Klimmen zit in David zijn dna en gaat het voldoende zijn. Hans Becking is goed in vorm, kan Hans als marathon specialist weerwoord bieden tegen de jonge honden uit de XCO. We gaan het zien, en de genoemde bikers zijn vermoedelijk ook degene die het podium gaan bevolken. Erik Groen die blijk geeft van een goede vorm richting het NK kan wellicht toch nog voor een verrassing zorgen en dat podium pakken Zondag.

Jasper Ockeloen zal zich zeker willen laten zien maar gaat denken wij te kort schieten voor het podium. Een mooie strijd voor de mannen uit de tweede lijn zoals daar bijvoorbeeld ook Stan Godrie is. Erwin Bakker, Thom Bonder en Bas Peters daar kan een zeer mooie strijd gestreden worden. Onze voorspelling is ; 1 Milan Vader 2 David Nordemann 3 Hans Becking.

De U23 is een klasse voor de aanstormende talenten die een eigen wedstrijd rijden. Ongetwijfeld gaan de gebroeders van Dijke hier de dienst uitmaken. Mick of Tim of gaat het Tim of Mick worden. Kyle Agterberg, Sam de Nijs en Marten Haitjema gaan proberen een van de olijke tweeling van de winst af te houden. Het weerwoord voor Mick en Tim van Dijke zal meer dan waarschijnlijk uit de hoek van Kyle Agterberg komen. Mits goed in orde en goed in de wedstrijd zou hij voor een hele grote verrassing kunnen zorgen. Kyle krijgt vleugels als hij bloed ruikt en dat is misschien wel de mooiste strijd aanstaande Zondag. Onze voorspelling voor de U 23 wedstrijd; 1 Mick van Dijke 2 Kyle Agterberg 3 Tim van Dijke.

Sam de Nijs moet toch geacht worden de tweede lijn aan te kunnen voeren samen mat Marten Haitjema. Verder hier nog Teus Ruijter, Maik van der Heijden en Rob Gambon niet helemaal afschrijven voor een korte klassering. Vorm van de dag wordt een dingetje aanstaande Zondag.