Voorbeschouwing NK Mountainbike Landgraaf masters 40+ en 50+

Het NK Mountainbike XCO in Landgraaf herbergt ook voor het eerst een eigen NK masters 50+. In deze categorie zijn het toch weer de namen die vroeger ook al boven kwamen drijven.

Gert Stappenbelt, Benny Gankema, Jan Grootkarzyn, Dienand Broekhuis en Rinie Pley zijn zomaar wat namen uit het verleden die in deze categorie ook weer mooi weer maken. Grote favoriet is Gert Stappenbelt, misschien tegen wil en dank maar hij rijd momenteel weer erg hard. Benny Gankema wil die gehate tweede plaats waar hij patent op heeft dit seizoen weg poetsen. Jan Grootkarzyn geeft blijk van een goede conditie en Dienand Broekhuis is een vaste waarde voor het podium. Kan Rinie Pley nog voor een verrassing zorgen? Zaterdag om half 1 gaan ze van start op het mooie verbouwde parcours van landgraaf.

De 40+ categorie, Maikel Govaarts !! Erik Dekker en Micha de Vries. Dat zou zo ongeveer het podium kunnen zijn. Maikel is natuurlijk dit seizoen heer en meester en geeft heel erg weinig weg, scherp is hij natuurlijk ook op het NK. Erik Dekker ontpopt zich ongeveer als zijn grootste tegenstander. Goed in orde en bereid ver te gaan om ij deze klasse hard te rijden. Is zijn meerdaagse wedstrijd goed verteerd, technisch in orde ? Micha de Vries is uiteraard altijd iemand om rekening mee te houden. Micha is weer terug en hoe, hij staat er altijd als het nodig is. Met een beetje geluk kan hij dat podium zeker pakken, welke plaats ? Rick van de Hanenberg, hoe goed is Rick weer in Landgraaf. In Apeldoorn ging het na zijn blessure weer chapeau, outsider voor het podium. Ook een mooie strijd verwacht om plaats 4 t/m 10 in deze klasse.