Voorbeschouwing NK Nieuwelingen meisjes en jongens

Het NK is bij de Nieuwelingen een hoogtepunt net als bij de andere klassen. De vraag zal zijn wie Shirin van Anrooij en Luke Verburg van de titels af houden.

Bij de nieuwelingen meisjes zijn het Shirin van Anrooij en Puck Pieterse die het hele seizoen al een aanslag op de eerste prijzen doen. Fleur van der Peet komt daar af en toe tussendoor en de zussen Dorien en Iris Hoog Antink zijn aan elkaar gewaagd voor dat podium. Laura van der Zwaan, Lisa van helvoirt, Danielle Quint, Femke Gerritsen en Fleur Nagtegaal zijn zomaar de andere meisjes die een mooie uitslag neer kunnen zetten. Met twee duidelijke favorieten en enkele meisjes die het de anderen moeilijk kunnen maken gaat het een mooie wedstrijd worden. Er zijn er die in een kampioenschap net dat beetje meer kunnen en zodoende nog voor een verrassing kunnen zorgen.

Luke Verburg steekt er met kop en schouders boven uit dit seizoen, zowel nationaal als internationaal. Met een zegeteller die al op ruim 20 staat ben je zeker favoriet voor de titel. Ook bij de nieuwelingen jongens is er een groot veld dat duchtig aan elkaar gewaagd is. team maatje van Luke is Salvador Alvarado en ook titel kandidaat. Noah Vreeswijk, winnaar in de topcompetitie is een geduchte klant voor het podium. Lars van Boven, gaat hij in de goede conditie verschijnen. Lars heeft al hele mooie dingen laten zien, mooie overwinningen geboekt. Pim Ronhaar en Bodi Del Grosso zijn vaste klanten voor mooie uitslagen en weten ook wat winnen is. De competitie is groot en zekerheid is er pas als je de finish passeert. Feit is dat Luke de grote favoriet is, gevolgd door een hele rij jonge mannen die hem graag die titel afhandig willen maken. Toch een redelijk open wedstrijd bij deze groep jonge mannen met misschien wel een verrassende afloop.

Natuurlijk vergeten wij onverwachte toppers in de nieuwelingen wedstrijden, gaat er een favoriet met de titel lopen? Komt daar een duveltje uit een doosje die echt meer kan op een kampioenschap. Kom gewoon kijken op de Zaterdag en maak het zelf mee, moedig je eigen favoriet aan.