Voorbeschouwing vrouwen NK Nieuwkuijk

Het NK bij de vrouwen is een zeer mooie pot met talenten, gevestigde maar ook aanstormende vrouwen uit het vaderlandse mountainbiken. Er is bij de vrouwen geen U23 Nederlandse trui te verdienen. Helaas en jammer om dit te moeten zeggen. Liever hadden we het anders gezien.

Wie gaat hier de grote kanshebster zijn? Ik zet al mijn kaarten op Anne Tauber. Anne, het aanstormende talent van Habitat, die nu reeds drie keer op het podium stond in een worldcup. Een sterke prestatie neerzette tijdens het WK twee weken geleden. Dan de andere Anne, Anne Terpstra de regerend kampioene van afgelopen jaar. Anne heeft zeker een minder jaar, maar met uitzondering van het WK is haar vorm weer stijgende en laat ze in Lenzerheide weer een 25e plaats optekenen. Anne Tauber heeft mijn lichte voorkeur. Haar stijl is geschapen voor Nieuwkuijk en ze is echt heel goed in vorm.

“Anne Terpstra geeft aan, dit is een mooie wedstrijd en ik heb er zin Zondag”

Wie gaan er nog meer strijden voor het podium? Hielke Elferink, onze nationale marathontopper. Kan Hielke in het XC gebeuren aansluiten en dat behouden tijdens een kampioenschap in Nieuwkuijk? We laten het gebeuren en zien het live. Annemarie Worst, zeker een podiumkandidaat. Annemarie geeft weer blijk van een goede conditie en staat ook wat geprikkeld aan de start om te bewijzen dat ze echt wel hard kan rijden. Denise Betsema, dit jaar weer met een licentie begonnen en hoe. Onder de indruk van wat ze al heeft laten zien dit jaar en zeker een vrouw die mee doet voor de prijzen. Lizzy Witlox, flyer bij uitstek en misschien is ze wat te licht voor het parcours in Nieuwkuijk. Ik hoop het tegendeel en dat we een mooie strijd krijgen met een sterke Lizzy.

Als laatste maar zeker niet de minste, Britt van de Boogert. Ze gaat steeds beter rijden en heeft erg veel wilskracht in haar kleine lijf. Britt zal zeker geen kans onbenut laten om mee te gaan voor een podium.

De vrouwenwedstrijd is een mooie klasse, ook in de achtergrond zijn er veel aan elkaar gewaagd en wordt een mooie strijd verwacht. Zondag is hun dag, kom ze aanmoedigen en laat horen wat je van deze toppers vindt.