Vrouwen laten pure promotie voor het veldrijden zien in Gavere

De vrouwen wedstrijd in Gavere was een thriller en het aankijken meer dan waard, Sanne Cant, Jolien Verschueren, Christine Majerus, Sophie de Boer en Ellen v Loy maakten er een ware thriller van op het geaccidenteerde vettige parcours.

Sanne Cant is het die na een zware wedstrijd toch in extremis het laken naar zich toe trekt, Jolien Verschueren liet een traditionele slechte start zien maar was al snel aan de kop van de wedstrijd te vinden. Christine Majerus de Luxemburgse van Dolmans is snel als het op starten aankomt, Christine begint week op week beter te rijden. Ellen v Loy, power vrouw kan lange tijd mee de wedstrijd bepalen vooraan. Sophie de Boer kan het de eerste paar ronden laten zien aan kop maar zakt dan toch wat weg.

Jolien Verschueren liet weer haar Grinta zien en haar vermogen om te klimmen, de kleine tengere krachtpatser van de Telenet Fidea Lions heeft schijnbaar 20 levens in een wedstrijd. Kleine foutjes van Jolien maar ook van Christine, Ellen en Sanne Cant waren er debet aan dat de wedstrijd zo lang spannend bleef. Echt een beklijvende wedstrijd waarvan elke seconde spannend was. Hiermee heeft in ieder geval deze wedstrijd er al voor gezorgd dat ze het aankijken meer waard was dan bij de mannen. Hopelijk volgen er zo nog meer in dit seizoen.

 

Fotocredits, cyclefoto.co.uk