Weer winst voor Mathieu van der Poel in Short race

Nove Mesto was zijn laatste wedstrijd waar Mathieu van der Poel de dubbel pakte. Short race en XCO was daar zijn beloning. Na die wedstrijd gloorde een welverdiende vakantie en iedereen dacht dat hij nu wat minder zou zijn. Niets is minder waar.

Fotocredits Mark Klerkx

Vanaf de start laat Mathieu er geen misverstand ontstaan, zijn ambitie is vanaf de eerste seconde zichtbaar. Les Gets is een snel niet zo technisch parcours en het tempo ligt erg hoog. Negen rondes zijn er af te leggen en het ging aan een hoge snelheid. Verschillende bikers hebben het geprobeerd, Avancini en Schurter waren de belangrijkste en zeker niet de minsten.

Drie ronden voor het einde is het de Belgische biker Jens Schuermans die het tempo richting verschroeiend omhoog gooit. In de vaart moet je mee en het leek er even op dat Mathieu geen antwoord had. Op dat moment was hij al aan het kijken waar hij zijn alles verpletterende sprint kon plaatsen. Een beetje 2e-3e wiel blijven zitten en de laatste bocht gedecideerd de eerste plaats overnemen en sprinten. Wederom legt Mathieu iedereen er op en wint de Short race van Les Gets. Henrique Avancini tweede en Victor Koretzky derde.

Bij de vrouwen is het Kate Courtney de regerend wereldkampioene die de zege naar zich toe trekt. Anne Terpstra laat zich de hele wedstrijd uitstekend mee drijven en steekt ook haar neus aan het venster. Anne Tauber zakt gaandeweg de eerste rondes wat richting plaats 10-12. Ook bij de vrouwen wordt er een ziedend tempo gedicteerd door de verschillende bikers. Jolanda Neff, Linda Indergand schuift onderuit, Pauline Ferrand Prevot laat zien goed te zijn. Eva Lechner neemt een ronde het commando. Anne Terpstra doet zeer goed mee. In de laatste paar ronden is het tenslotte Kate Courtney die een demarrage plaatst en ze is er voor vertrokken.

Kate Courtney wint deze shortrace, Pauline Ferrand Prevot tweede en Elisabeth Brandau derde. Anne Tauber werkt zich in de laatste ronde naar een 8e plaats en Anne Terpstra wordt 9e. 1e en 2e startrij voor Anne en Anne voor de XCO aanstaande Zondag. Sophie von Berswordt doet voor de eerste keer mee met de shortrace. Imponerend met al die toppers en is het stof rijd ze haar wedstrijd. de 26e plaats is haar deel van de 40 en voor een eerste shortrace mag je wel zeggen dat het goed ging. Mooie leermomenten en een trigger voor het lichaam. Nu herstellen en op naar Zondag voor de XCO wedstrijden.