WK Masters aan het Zilvermeer in Mol brengt Nederland 3 medailles op de Vrijdag

Voor heel veel Masters van over de hele wereld is het WK Cyclocross Masters aan het Zilvermeer in Mol een hoogtepunt van het jaar. Zelfs vanuit Australië komen er crossers naar België. We hadden vooral bij de vrouwen niet heel veel deelneemsters maar bij de mannen werd dat goed gemaakt. Jos Bogaerts pakt de titel bij de 55-59 categorie, een prolongatie van vorig jaar. Lars Rietveld is derde bij de masters 55-59 categorie. Lambert van de Wiel pakt bij de tweede plaats bij de 75+ categorie.

Bij de Masters 55-59 stond een behoorlijk aantal toppers uit Nederland aan de start. OA Jos Bogaerts, Gert Stappenbelt, Lars Rietveld, Michel Groenendaal, zeker niet de eerste de beste en in de breedte een mooie groep rijders. Met uiteindelijk een kleine 80 vertrekkers in deze categorie is het Gert Stappenbelt die samen met Jos Bogaerts en Lars Rietveld het grote veld uiteen trekken. Na 1 ronde is het dan Jos die de groep met ruime voorsprong aanvoert, Lars Rietveld op dat moment 2 en Gert Stappenbelt 4. Michel Groenendaal moet een beetje uit het achterveld komen en zal gedurende de wedstrijd zichzelf bij de eerste 10 rijden. Met nog 1 ronde te rijden wordt het spannend als de Belgische rijder nog wat dichter naar Jos Bogaerts toe rijd, Op tijd ziet hij wat er gebeurt en gaat nog 1 keer aan om die eerste plaats veilig te stellen. Mooie prolongatie van de titel voor Jos Bogaerts. Lars Rietveld pakt dan de derde plaats waar hij heel tevreden mee is. Met Michel Groenendaal en Gert Stappenbelt op mooie plekken in de uitslag kun je heel tevreden zijn. De exacte uitslag hebben we nog niet maar zo vlug als mogelijk plaatsen we deze.

Bij de 75+ zoals gezegd Lambert van de Wiel die de tweede plaats mee neemt. Voorwaar een mooie prestatie omdat Lambert de verwachting uitsprak al heel blij te zijn met een derde plaats. Mooie prestatie Lambert, je kan hier erg tevreden mee zijn. Je hebt er hard voor gestreden, zeker omdat het lopen met de fiets niet je sterkste punt is.