WK Mont st Anne dag van de Junioren wedstrijden

Puck Pieterse en Niek Hoornsman zijn de junioren die Nederland vandaag vertegenwoordigen.

Archief foto van Puck Pieterse in Rosmalen

Puck Pieterse kan bij de Junior vrouwen laten zien wat ze waard is. Kan ze mee met de andere top vrouwen, ligt het parcours haar en heeft ze goede benen. Vragen die haar, de Bondscoach en iedereen die het Nederlandse mountainbiken volgt bezig houd. Na de wedstrijd mogen we toch wel stellen dat ze met een 7e plaats die vraag goed heeft beantwoord. De verschillen bij de junior vrouwen zijn erg groot, nummer 2 heeft al 1.08 achterstand en de nummer 2 3.11 minuut. Jacqualine Schneebeli uit Zwitserland wint de wedstrijd en is een 2e jaars Junior.

4 van de eerste 7 Junior vrouwen zijn 2e jaars. Met nog 1 jaar voor de boeg en de groeimarge meegeteld kan Puck Pieterse volgend jaar mee doen voor het podium. Goed resultaat van de 1e jaars junior uit Nederland. Mooie progressie ook die ze heeft geboekt en op een parcours als Mont st Anne jezelf op deze manier laten zien is super.

Niek Hoornsman via FB pagina Klaas Hoornsman

Niek Hoornsman zijn eerste WK en dat op een wereldberoemd parcours. Hij kan zich goed handhaven en de 2e jaars Junior haalt het voor de 23e plaats, wat een mooi resultaat is in dit sterke veld. De ervaring zal Niek in ieder geval van pas komen als hij overstapt naar de U23 klasse. Top dat je een goede uitslag neerzet en ook verder kijkt naar de toekomst. Deze ervaring heb je in de pocket.