WK Mont st Anne Elite vrouwen

Veel werd er verwacht van Anne en Anne, ook Sophie werd verwacht voor een goede uitslag. Dat ze hard kunnen rijden en kunnen winnen weten we, ook tijdens het WK ?

Met een furieuze start van de wedstrijd door met name Jolanda Neff is de wedstrijd meteen geopend. In de aanloop ronde handhaaft Anne Terpstra zich aan de kop van het veld. Anne Tauber zit rond plaats 12-13 en Sophie von Berswordt zien we ergens rond plaats 25 het veld inschuiven. De latere winnares Pauline Ferrand Prevot ligt dan al even op de grond en mist de directe aansluiting bij de start.

Neff, Mc Connell, Courtney, Terpstra en Tauber rijden de eerste 2 ronden bijna als aan een touwtje bij elkaar. Neff gooit andermaal de knuppel in het hoenderhok en gaat samen met Mc Connell op pad. Courtney volgt maar het gaat moeizaam. Anne Tauber sluit ook mee aan in de achtervolging samen met Anne Terpstra. In de achtergrond is het Pendrel en Rissveds die de aansluiting net missen. Vanuit het achterveld is het dan al Pauline Ferrand Prevot die op stoom komt en langzaam aan verder naar voren schuift.

Pauline Ferrand Prevot heeft een wederopstanding van jewelste en komt via Neff die een kleine inzinking heeft al op de tweede plaats te rijden. Met nog 2 ronden te gaan haalt Prevot Rebecca Mc Connell terug en gaat aan kop van de wedstrijd. Mc Conell volgt en daarachter Neff die langzaam weer in gang schiet. Op plaats 4 en 5 Terpstra die haar tweede adem vind en Tauber in haar wiel. De laatste ronde gaat in en Ferrand Prevot haalt de titel op na een zware winter en voorseizoen. Neff kan Mc Connell nog achterhalen en wordt tweede. Mc Connell 3e en Anne Terpstra pakt de 4e plaats. Anne Tauber moet Annie Last en Kate Courtney nog voor laten gaan in de laatste ronde. Sophie von Berswordt is 44e geworden.

Al met al weer een spannende wedstrijd met de Nederlandse mountainbikesters die zich zeer goed hebben laten zien. Zware omstandigheden op een verraderlijk technisch parcours en ook dat hebben ze meer dan prima laten zien dat ze deze omstandigheden aan kunnen.