WK Mont st Anne mannen U23

Met 2 goede rijders aan de start zou de U23 mannen wedstrijd wel eens een verrassing kunnen geven met mooie uitslagen. Niets was minder waar voor David Nordemann en Mick van Dijke.

Na de start al in de eerste ronde met pech uit de wedstrijd moeten stappen, dat overkwam David Nordemann. Heel erg zuur dat je laatste WK bij de U23 klasse op deze manier moet eindigen. Het jaar was al niet helemaal het jaar van David, pech heeft meerdere keren goede uitslagen in de weg gestaan.

Mick van Dijke heeft dan wat goed te maken en werd in ieder geval verwacht om een goede uitslag neer te zetten. Het zit er zeker in dat heeft hij al laten zien dit jaar. Helaas kan en is Mick met zekerheid niet blij met een 49e plaats. In de zeer sterke U23 klasse moet je eigenlijk altijd 110% zijn zijn, 98% kost je al meerdere plaatsen. Ook ben je afhankelijk van je startplaats, hoe verder naar achteren op de startrij hoe moeilijker het wordt om mooie uitslagen neer te zetten.

Het commentaar van Mick op zijn wedstrijd in Mont st Anne.

Heb 2 ronden in kunnen rijden op het droge door mijn val van maandag. Dat is weinig op een ronde als dit heel technisch met veel stenen. Ik was goed weg. Reed in startronde van p56 naar p19 moest veel lopen op de technische stukken door opstoppingen door valpartijen. Toen viel er een jongen voor me, moest uitwijken brak ik mn velg en reed lek voor. Ook zat mn ketting toen vast kostte me veel tijd. Vanaf rond de 45e plek weer begonnen toen erg veel moeten wachten omdat het allemaal opstropte. 2 ronden verder reed ik richting de 25-30e plek met uitzicht op meer. Toen reed ik achter lek door mn eigen fout en was het feest klaar. Ben trots dat ik hem nog heb uitgereden en heb erg veel geleerd. Weet ook waar ik thuis hoor💪🏼😉

Kort gezegd over de U23 wedstrijd “op naar de volgende”