WK mountainbiken in Cairns met sterke selectie van zeven Nederlandse mountainbikers

Van 5 t/m 10 september strijden de mountainbikers in Cairns om de wereldtitel.

Bondscoach Gerben de Knegt reist met zeven renners af naar het Australische continent.

Bij de Elite mannen staat Michiel van der Heijden aan de start. “Voor Michiel is dit parcours op zijn lijf geschreven” aldus bondscoach Gerben de Knegt. Maar ook bij de vrouwen hebben we een mountainbikester die in de top 10 kan mee doen. Anne Terpstra werd eerder nog zevende op het EK bij de Elite vrouwen. En zij heeft altijd bewezen te kunnen pieken op kampioenschapen”

Met het brons van het Europese Kampioenschap opzak is Anne Tauber medaillekandidaat bij de Belofte vrouwen. “Anne rijdt het hele seizoen op een hoog niveau, en ik heb ook voor het WK vertrouwen dat zij dit niveau doorzet”

Bij de Belofte mannen neemt De Knegt dezelfde drie renners mee als tijdens het EK. Milan Vader, David Nordemann en Marc Bouwmeester waren in Italië goed voor de top 20. Milan was goed voor de top 10 en stemt zijn hele seizoen al af op het WK. “Zij krijgen hier de kans om ervaring op te doen en zichzelf te bewijzen tussen een sterk veld”.

Als enige Junior gaat Mick van Dijke mee naar Cairns. “Mick is een talentvolle jongen met heel veel ambitie en kan op het WK veel leren voor de toekomst. Hij heeft laten zien internationaal met de top mee te kunnen” aldus de bondscoach over Mick.

Elite mannen
Michiel van der Heijden
Elite vrouwen
Anne Terpstra
U23 mannen
Milan Vader
David Nordemann
Marc Bouwmeester
U23 vrouwen
Anne Tauber
Junior mannen
Mick van Dijke