WK Val di Sole Nederlanders hebben goede resultaten

Het WK in Val di Sole is voor de Nederlanders een mooie kans om te bevestigen wat ze heel het jaar al laten zien. Kunnen de resultaten beter dan in Novi Sad tijdens het EK. Normaal gezien zou je kunnen zeggen van wel. Milan Vader die klaar is voor het WK. Anne Terpstra en Anne Tauber die in Novi Sad al bestigen dat ze goed zijn. Sophie von Berswordt die laat zien wat ze echt kan. David Nordemann die in Zwitserland een week geleden laat zien in goede doen een goed resultaat neer te zetten. Puck Pieterse die hopelijk ook de goede vorm doortrekt. Ceylin Del Carmen Alvarado die samen met Lotte Koopmans op een goede dag de rijen kunnen sluiten met klinkende resultaten.

Bij de vrouwen doen we op zeker mee voor het podium. Bij de mannen hopen we dat Milan Vader de vlag omhoog kan houden en de hele wedstrijd mee kan doen. De top is breed en sterk, bij de vrouwen en de mannen.

Anne Terpstra staat trots als 2e op het podium.

Anne Terpstra heeft de hele wedstrijd laten zien er te staan als het nodig is. De eerste ronde om op gang te komen en dan laten zien dat je goed bent en niet verstoppertje aan het spelen bent. Wat Anne laat zien vandaag is outstanding en de 2e plaats tijdens het WK is een meer dan verdiende plaats. De Nederlandse mountainbike geschiedenis is gisteren herschreven. Zilver op een WK voor een Nederlandse mountainbikester, zo gaaf.

Anne Tauber pakt in extremis door een super laatste ronde te rijden nog de 8e plaats. Een 8e plaats op een WK is in onze ogen een goed resultaat. Sophie von Berswordt had tot voor het EK een minder seizoen maar je zou bijna gaan denken dat ze een echte kampioenschaps biker is. Ook nu de bevestiging dat het goed zit en de 15e plaats is haar deel waar ze erg blij mee is. Ceylin del Carmen Alvarado pakt de 39e plaats. Er kan veel meer inzitten voor haar wat eventueel met meer focus op het mountainbiken mogelijk kan zijn. Lotte Koopmans tenslotte is de hekkesluiter en kan helaas niet laten zien wat ze in haar mars heeft, de 44e plaats is haar deel. Normaal gezien kan ze veel beter maar met haar baan er bij is dit nu wat het is en toch top wat ze laat zien.

David Nordemann

Milan Vader, alle hoop was op hem gevestigd. De start ging de mist in en achtervolgen was het devies. Er wordt ontzettend hard gereden bij de mannen Elite en dat Milan er nog een 10 plaats uit weet te slepen in een gevecht om de 6e plaats geeft aan dat hij veel heeft moeten geven om tot de 10e plaats te komen. Knappe remonte dat is absoluut waar, helaas niet wat Milan dan graag wilde laten zien. David Nordemann die terug komt van een zware blessure en in Zwitserland nog op een knappe 5e plaats met 21 sec van de winnaar pakt kan dat helaas vandaag niet laten zien. De 35e plaats is zijn deel. Op naar de resterende worldcup wedstrijden dan. Eerst over 2 weken het WK in eigen land waar we nu kunnen zeggen dat er wereldtoppers aan de start staan.

Onze gedachten over het WK in Val di Sole, WOW en gemiste kansen zijn er ook geweest. In de breedte kunnen we zeggen dat we als land steeds sterker worden door de jarenlange input van mensen die op de achtergrond alles mee regelen. Trainers, Coaches, Bondscoach en belanghebbenden. Er is maar 1 doel van al deze inspanningen, de volgende generatie de huidige op laten volgen en het gaat de goede kant op, nog steeds.

Wij zouden nu willen zeggen, kom naar het NK mountainbikrn om iedereen harstochtelijk aan te moedigen en onze toppers te laten zien dat wij achter ze staan. Offroadbikers.eu is er bij.