Worldcup Albstadt dag 3 XCO wedstrijden junioren en U23

Dag 3 in Albstadt, de beurt aan de Junioren en U23 om hun wedstrijd te rijden. Veel Nederlandse bikers aan de start en dan vooral bij de Junioren mannen. De resultaten zijn goed maar niet super, vooral bij de Junioren mannen hadden we iets meer verwacht. De Junior vrouwen voldoen aan de verwachting maar ook bij de U23 mannen zijn de resultaten wat minder dan de eventuele verwachtingen te noemen. Dit geeft wel aan dat de wedstrijden zwaar zijn en de concurrentie moordend. Vooral bij de Junior mannen waar er 148 vertrekken en bij de U23 mannen waar er 132 zijn gestart.

De Junior mannen beten het spits af gisteren morgen. Ijzers in het vuur in ieder geval Chris van Dijk die bevestigd met een mooie 8e plaats in dit grote veld. Tom Schellekens vinden we terug op plaats 21 waar hij vooraf toch hogere verwachtingen had. Tibor del Grosso op plaats 34 die gezien startnummer 75 goed heeft gereden. Rens Teunis van Maanen met startnr 98 verbeterd dat en rijd naar plaats 46, keurige prestatie. David Haverdings met startnr 90rijd naar plaats 65. Bart Kortleve met startnr 113 naar plaats 74. Mika Bouman met startnr 106 eindigd op de 106e plaats. Samuel Krupers van 131 naar 113 en Bram van Eijsden van plaats 153 naar 118. Pepijn van Elzakker en Morris Gruiters hebben een DNF achter hun naam staan.

De Junior vrouwen hebben met Luna Cnossen die op een keurige 35e plaats eindigd met startnr 56. Haar eerste wedstrijd in de Junior series en gedaan wat ze verwachte en hoopte. Fenna Hoegee is dan 44e geworden met startnr 39, misschien niet wat ze verwachte maar ook voor haar de eerste Junior series. Anemoon van Dienst heeft een DNS achter haar naam staan.

De U23 mannen waar er een zeer zware concurrentie strijd is met al die talenten uit de hele wereld. Eerste Nederlander is Niek Hoornsman op de 52e plaats, gezien zijn startnr nog niet zo verkeerd gereden. De Tweede Nederlander is Frits Biesterbos met startnr 105 en naar de 74e plaats gereden. Paul Snip met startnr 144 rijd naar de 90e plaats. Ian Schumacher op 121 en Stan van de Hanenberg op 122. In dit zware veld naar voren rijden is al een kunstje op zich, de verschillen zijn erg klein onderling. Eigenlijk goede resultaten waar wel verbetering in kan zitten als de startplaatsen wat meer naar voren komen.

De U23 vrouwen tenslotte waar er een paar getalenteerde Nederlandse vrouwen rondrijden maar ook de absolute wereldtop die tussen de Elite al goede resultaten rijden. Puck Pieterse is 7e geworden wat gewoon goed is in dit startveld. Puck die toch een hoog startnr heeft 56 en mooi naar voren is gereden. Wat als ze kan starten voor in het startveld, nu moet ze veel inhaalwerk verrichten. Fem van Empel van startnr 62 naar de 30e plaats gereden. Goed resultaat wat ook sterk kan verbeteren mits ze wat verder naar voren staat. Romana Carfora die 42e eindigd met startnr 31, dat had ze zich wellicht beter voorgesteld. Hannah van Boven tenslotte die op de 54e plaats eindigd met startnr 26. Je uiteindelijke plaats aan de start is toch belangrijk. Iedereen schiet vol in gang richting de eerste plaats en met een gelukje kan je voor die tijd snel naar voren rijden maar dan heb je al veel moeten geven. Resultaten goed maar door een betere startplaats kan het veel beter worden. Het devies is UCI punten scren.